Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Vær med til at give de udsatte en glædelig jul

I NETTO HAVDE VI ET STORT JULEØNSKE. VI VILLE INDSAMLE 250.000* MÅLTIDER TIL DANSKERE, DER IKKE HAR RÅD TIL AT HOLDE JUL. VORES ØNSKE GIK I OPFYLDELSE.

For mange af os er julen forbundet med en overflod af julemad, godter og fyldte maver. Men sådan er det ikke for alle. Faktisk har flere og flere danskere svært ved at få enderne til at mødes ved højtiderne. Hos FødevareBanken oplever de, at langt flere danskere søger hjælp, ligesom der er et rekord stort tryk på de sociale væresteder i julen.

I Netto mener vi, at vi skal stå sammen for at hjælpe dem, der har virkelig brug for det. Og som Danmarks foretrukne dagligvarekæde går vi gerne forrest. Derfor satte vi en ambitiøs målsætning om at indsamle det der svarer til en kvart million måltider for socialt udsatte i løbet af november og december 2017.

Netto har i alt indsamlet over 250.000 måltider ved flere forskellige initiativer fra november og frem mod årsskiftet 2017. Der er indsamlet ca. 147.000 måltider til FødevareBanken via økonomiske donationer fra kunderne i Nettos butikker. Derudover har Netto doneret overskudsmad fra over 100 helligdagslukkede butikker i julen. Overskudsmaden fra de mange butikker blev leveret den 24. december til en række forskellige NGO’er landet over og svarede til over 100.000 måltider.

Donationen går til socialt udsatte på tværs af landet. Den primære modtager er FødevareBanken, som Netto i forvejen arbejder sammen med om afhentninger af overskudsmad fra Nettos centrallagre.

Indsamlingen har bestået af:

1. Salg af julekort i Nettos butikker, hvor stykprisen sikrede fem måltider.

 

 

2. Salg af DRIK OG STØT-vandflasker hos Netto, hvor hver flaske donerede 10 øre.

3. En donationsknap på samtlige pantautomater hos Netto. For hver seks kroner der blev indsamlet, blev der doneret et måltid til et socialt værested.

Udover din donation, har over 100 helligdagslukkede Netto-butikker i julen doneret overskudsmad til Kirkens Korshærs varmestuer. Der blev i alt doneret over 100 paller mad. Det meste af maden blev brugt til varmestuernes dagligdag, men noget af det blev også brugt til Danmarks største julefrokost for socialt udsatte den 26.12.17, hvor kendte kokke lavede mad på 16 af Kirkens Korshærs væresteder samt Røde Kors’ asylcenter på Bornholm.

Nedenfor kan du se et eksempel på, hvordan Kirkens Korshær og Netto brugte alt overskudsmaden i påsken ved Danmarks største påskefrokost for socialt udsatte.

 

 

Tusind tak for hjælpen, Netto.

 

* FødevareBankens årsrapport 2015 og DTU Fødevareinstituttet.

Netto-avisen