Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Mad skal spises - sammen

Madfællesskaber

FødevareBanken og Netto er gået sammen om et landsdækkende madprojekt, der tager kampen op mod ensomheden ved at skabe lokale madfællesskaber. Driver du allerede et madfællesskab, eller har du lyst til at starte et op, kan du ansøge om at blive et af de madfællesskaber, der får hjælp fra Netto og FødevareBanken. Ansøg her.

Mad mod ensomhed
Om du er ung eller gammel, mand eller kvinde, studerende eller arbejdsløs, fra byen eller fra landet. Ensomheden rammer bredt og undersøgelser viser, at hver femte voksne dansker føler sig uden for fællesskabet.

Nu tager vi kampen op mod ensomheden ved at skabe flere lokale madfælleskaber, hvor danskerne kan mødes på tværs af generationer, indkomstgrupper og køn og spise sammen og skabe nye relationer.

Hvem kan ansøge?
De lokale madfællesskaber kan være alt fra boligforeninger, væresteder, bosteder, herberger, private foreninger, enkeltpersoner, kirker etc. Fælles for dem er, at de favner mennesker på kanten, og at der er frivillige kræfter, der står klar til at omdanne overskudmad til måltider med jævne mellemrum.

Overskudsmad fra Netto
De madfællesskaber, der bliver udvalgt til projektet, vil få gratis overskudsmad fra lokale Netto-butikker landet over. Håbet er, at den gratis mad fra Netto kan være den katalysator, der skal til for at starte nye madfællesskaber og sætte gang i samtaler mellem mennesker.
Maden distribueres af FødevareBanken, der er Danmarks største formidler af madspild til udsatte grupper.

Ansøg her
Du kan ansøge om at blive et af de madfællesskaber, der bliver udtaget til ”Mad skal spises - sammen”. Ansøgningsfristen er 15. oktober 2019. Herefter udvælger FødevareBanken og Netto de fællesskaber, der kommer med i det nye madprojekt.

Sammen kan vi gøre en forskel
Hos Netto tror vi på, at man kan gøre en forskel, hvis man tør stikke næsen frem og byde ind med det, man er bedst til. Vi er gode til mad, og FødevareBanken er gode til at håndtere overskudsmad og facilitere møder mellem mennesker. Sammen med frivillige danskere kan vi gøre en reel forskel for de mennesker, der føler sig uden for fællesskabet. Vi håber, at danskerne har lyst til at bakke op om projektet.

 

Netto-avisen