Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

VI TJEKKER ID, NÅR DU KØBER TOBAK OG ALKOHOL

Gæt en alder!

Kom med om bagved kassen og se, hvor god du er til at gætte alderen på andre.

Gæt en alder!

Patrick er 20

Han må godt købe stærk spiritus

Gæt en alder!

Abdul er 17

Han må ikke købe cigaretter

Gæt en alder!

Miriam er 17

Hun må godt købe øl, men ingen cigaretter

Gæt en alder!

Niklas er 22

Han må godt købe en kasse øl og spiritus til vennerne

Gæt en alder!

Victor er 16

Han må godt købe den billige papvin

Tak fordi du deltog

Del din score på Facebook, og tag dem, du vil udfordre til at tage testen.

Og husk at være tjekket og vis ID, når du bliver spurgt ved kassen!

INGEN TOBAK OG ALKOHOL PÅ DIT GLATTE ANSIGT

I Netto vil vi gerne bidrage til, at mindreårige hverken får fingrene i alkohol eller tobak. Én ting er selvfølgelig at overholde loven, men vi tjekker også, fordi vi ikke synes, at unge skal begynde at ryge og drikke. Det vil vi gerne sætte flueben ved.

Men det kan være svært at vurdere, hvor gammel du er. Og det kan være akavet at stå på den anden side af kassen og blive spurgt, om du er gammel nok.

Derfor spørger vi hver gang, vi er i tvivl. Og vi vil gerne have dig med på, at det er OK at fremvise ID. Det, synes vi, er tjekket.

Samme regler gælder i øvrigt også ved køb af spil og håndkøbsmedicin. Derfor spørger vi også her til din alder og tjekker dit ID.

NETTO HAR GEMT TOBAKKEN VÆK

Det er let at lade sig friste. Kræftens Bekæmpelse har derfor anbefalet detailhandelen at gøre tobakken usynlig i butikkerne. Håbet er, at det kan være med til at begrænse de unges interessere for cigaretter, når de ikke længere får dem smidt op i ansigtet.

Hos Netto har vi taget sagen i egen hånd, og som den første supermarkedskæde har vi gemt tobakken væk i samtlige butikker. Vi håber, at vi med dette initiativ, hvor vores tobaksvarer ikke er synlige for kunderne, kan gøre det mindre fristende at ryge og forhindre, at kommende generationer overhovedet begynder at ryge.

Netto-avisen