Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Overskud til jul

Mad skal spises – også i julen

Til jul står Netto med ca. 40 tons frisk overskudsmad, vi ikke kan få solgt på grund af vores helligdagslukkede butikker. Den mad skal selvfølgelig ikke gå til spilde og derfor søger vi nu i samarbejde med FødevareBanken organisationer for udsatte borgere, der vil modtage julemaden.

Her kan du læse mere om, hvad vi gør for at hjælpe. Både i hverdagen og op til jul.

Danmarks største julemadsdonation. Vil du også gøre en forskel så vær med

Siden 2016 har Netto sammen med FødevareBanken doneret mad fra de juleferielukkede Netto-butikker til organisationer, der arbejder med at hjælpe udsatte danskere. I år går FødevareBanken og Netto sammen om et endnu større projekt, hvor vi sammen stiller den overskudsmad, der stadig er frisk, men tilovers når Nettos +100 helligdagslukkede butikker gør kassen op d. 23. december 2018, til rådighed for NGO’er og friviilige danskere, der ønsker at gøre en forskel for udsatte danskere i juledagene. Det kan være i form af en julefrokost, en juleaftensmiddag eller en nytårsmenu eller noget helt fjerde. 

Vi ved ikke præcis, hvor meget mad vi har i år, men vi ved, at vi hvert år altid har madvarer tilovers, når vores butikker lukker ned for juleferien. Derfor ved vi, at vi har mulighed for at hjælpe en masse mennesker med forhåbentligt at gøre deres jul lidt bedre.

For selvom vi arbejder hårdt på at mindske madspild i Netto og er godt på vej allerede, er julen en særlig tid i Danmark, hvor vi også ved, at vores kunder køber lidt mere end normalt, hvorfor vi nemt kan komme til at stå tilbage med lidt ekstra mad end ellers. Og vi mener, at mad skal spises af mennesker og bliver til måltider, så derfor vil vi hellere give organisationer og frivillige, der vil gøre en forskel for udsatte danskere i julen, muligheden for at få maden. 

500.000 måltider til socialt udsatte

Det er ikke kun i julen, vi gør en indsats for de socialt udsatte. Hver eneste dag arbejder vi for at forvandle overskudsmad til måltider for socialt udsatte. Samtidig har vi sat os det ambitiøse mål at indsamle 500.000 måltider til dem, der intet har. Her får vi brug for din hjælp.

Sådan kan du hjælpe med at nå vores mål for 500.000 måltider ind til udsatte danskere

  • Når du køber et FødevareBanken-julekort i Netto, donerer du 5 måltider
  • Når du køber Drik&Støt vand i Netto, donerer du 10 øre pr. flaske – ergo for hver 300 flasker vand donerer danskerne 5 måltider
  • Når du donerer din flaskepant i en Netto flaskeautomat, giver du for hver 6 kr pant 1 måltid
  • Fødevarerne fra Nettos helligdagslukkede butikker, der gives til FødevareBanken, er varer, der er friske, men som ellers ville være udløbet i lukkedagene, som fx mælk, kød og æg etc. samt varer, der ikke egner sig til at ligge for længe i en lukket butik, som fx frugt og grønt m.m.

Sammen gør vi en forskel

Vi bilder os ikke ind, at vi kan redde hele verden. Men vi tror på, at det betaler sig at gøre en forskel. Vi håber, du har lyst til at give en hånd med, så vi sammen kan give socialt udsatte danskere en god jul med et godt måltid julemad og hyggeligt samvær.

På forhånd tak for hjælpen og glædelig jul.

Netto-avisen