Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem
Danskerne hjælper med at gøre kål på madspild

Danmarks bedste idéer mod madspild – Download rapporten

Madspildsideer.dk er et nyt, dansk madspildsinitiativ, hvor vi bad danskerne om idéer til, hvordan vi sammen kan mindske madspild i Danmark inden for tre områder: Hjemme i køkkenet, ude i dagligvarebutikkerne og i samfundet. De bedste 10 idéer inden for hver kategori er nu blevet sammenfattet i en rapport, der d. 7. juni 2017 blev overleveret til Erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Vi håber, at vi fremadrettet kan gøre endnu mere for at mindske madspild.

Download rapport

Mindre madspild gør en forskel

Vi gør kål på madspild

I en stor dagligvarekæde kan overskudsvarer ikke undgås, men de kan udnyttes. Overskudsvarer er varer, som vi ikke kan må sælge, enten fordi emballagen er gået i stykker eller fordi vi har fået alt for store partier hjem. For at vores friske overskudsvarer ikke skal gå til spilde, har vi taget forskellige initiativer, så de ender på tallerkenen og ikke i containeren.

Datovarer – fordi vi græder over spildt mælk

I alle Netto-butikker er der ugentligt gode tilbud på datovarer. Det er varer, som vi har sat ned i pris, fordi de nærmer sig udløbsdatoen. Varerne er nemme at finde, da de ligger i grønne kasser med mærkatet "Mad Skal Spises". Derudover sidder der en tydelig, gul mærkat med den nedsatte pris på hver vare. For os giver det nemlig god mening både at minimere madspild og samtidig sælge varen til en pris, hvor alle kan være med.

En task force i madspild

Netto har nedsat en "task force", som uddanner vores personale til blandt andet at blive ekstra dygtige til at bestille den korrekte mængde varer hjem og lære kundernes behov og indkøbsvaner. Det er alt sammen vigtige faktorer, når vi skal bekæmpe madspild i butikkerne.

NETTOS MADSPILDSTAL

Hos Netto har vi valgt at fremlægge vores madspildstal til offentligheden. Det gør vi, fordi vi mener, at håndgribelige løsninger kræver konkrete tal. Vi skal forstå problemets omfang for at kunne komme med de helt rigtige løsninger.

20170321_NETTO-madspilds_graf.png

 

  • I 2016 var vores madspild på 17.632 tons.
  • Vi er godt på vej. Netto har reduceret sit spild med 10 % siden 2014.
  • Vi vil reducere vores samlede madspild med 50 % frem mod 2030.
FRA MADSPILD TIL MÅLTID MED FØDEVAREBANKEN

Mad skal spises, ikke spildes. Det er vores syn på madspild, og derfor samarbejder vi med fødevareBanken om at forvandle madspild til måltid. fødevareBanken henter overskudsvarer og uddeler dem til sociale udsatte børn, unge og voksne.

Ved at samarbejde med en organisation som fødevareBanken sikrer vi, at fødevaresikkerheden er i orden. Og at vi med god samvittighed kan give vores friske overskudsvarer til dem, der har særligt brug for det.

foedevarebanken-logo_277x101.png

OVERSKUDSMAD til FATTIGE OG HJEMLØSE

I julen og påsken gør vi en ekstra indsats for at bekæmpe madspild, da de perioder er nogle af dem, hvor vi forbruger allermest. Den sidste dag inden de mange lukkedage i højtiderne samler vi de friske varer, som ikke kan holde sig. De bliver sendt til væresteder, som bruger madvarerne til jule- og påskefrokoster for socialt udsatte landet over.

Appen Mad skal spises

MAD SKAL SPISES – SÅ MADSPILD IKKE GÅR HELT AGURK

”Mad skal spises” er vores madspilds-app, som vi har udviklet til alle med en iPhone eller Android-telefon. I vores butikker får vi hele tiden overskudsvarer i mindre mængder, som vi sætter ned i pris. De er nemme at finde med app’en, som altid viser de aktuelle varer, der er tættest på dig. Vi kalder dem for datovarer.

Hent app

netto_icon.png

SÅDAN GØR DU

  1. Hent den nye app "Mad Skal Spises"
  2. Gå ind i din NETTO-butik - eller i en anden madbutik.
  3. Find datovarer via din GPS - appen vil altid vise de varer, der er tættest på dig.
  4. Finder du en ikke registreret datovare i butikken så ta' et billede og upload til appen, så andre kan finde den.
  5. Køb den mængde varer du har brug for.
  6. Nu har du støttet kampen mod madspild og givet andre mulighed for at gøre en god handel.
Netto-avisen