Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

5 tips til at holde liv i din vinterkolde telefon

Har du undret dig over, at din smartphone løber hurtigere tør for strøm, når du bruger den i vinterkulden?
Generelt er moderne batterier ikke begejstrede for kulde, men hvis du følger disse råd, overlever du både de kolde ture med hunden og ned ad løjpen.

Kulden dræber smartphonen

De fleste af os har prøvet det; det er vinter, du er ude, og skal lige tjekke mails eller Facebook. Der er rigeligt med strøm tilbage på telefonen, så det burde ikke være et problem, indtil batteri-indikatoren begynder at løbe den forkerte vej lidt for hurtigt. Til sidst kan det ende med, at telefonen går ud, selvom der burde være masser af strøm tilbage. Så er gode råd dyre. Især på skiferien, hvor en telefon er yderst vigtig når du står midt på løjpen og skal filme juniors første hop.

5 tips:

  1. Pak telefonen ind. Ligesom du pakker dig selv ind i hue og handsker, når det er koldt, er det en god ide også at pakke telefonen ind. Et simpelt cover i læder, silikone eller hård plast er ofte en god ide til at holde den værste kulde på afstand.
  2. Lad batteriet helt op. Kulden aflader batteriet hurtigere end normalt, så vær på forkant med situationen. Medbring gerne en powerbank, som kan yde førstehjælp til din mobil, hvis du er ved at løbe tør.
  3. Brug hovedtelefoner. På den måde er du fri for at tage telefonen op ad den dejligt beskyttende lomme. Mange smartphones har en stemmestyringsfunktion, så du ved hjælp af knapperne på hovedtelefon-ledningen kan ringe op og skrive sms’er kun ved brug af din stemme.
  4. Varm telefonen langsomt op. Er skaden sket, og telefonen er gået ud, så panik ikke. Telefonen vågner igen når temperaturen stiger, men det er vigtigt, at du ikke varmer den for hurtigt op. Det er fristende at lægge den frosne telefon på radiatoren, men det kan skabe kondens inde i telefonen, og så står du pludselig med en vandskadettelefon i stedet. Varm den derfor langsomt op ved eksempelvis at lægge den i jakkelommen i entreen.
  5. Kend din telefon. Producenterne af smartphones angiver i brugsvejledningen hvilken temperatur telefonen er testet til at fungere i, og det er meget forskelligt fra mærke til mærke.
Netto-avisen