Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

8 ideer til mad med kål

Spidskål, hvidkål, grønkål, blomkål, … listen af kål er lang. Det er lidt en overset grøntsag, men den giver så mange muligheder. Kål er også en af de grove grøntsager, som fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser mere af. Derfor får du her ideer til otte alternative måder at tilberede kål på, som både du og børnene vil elske.

Burger med langtidsstegt barbequekrydret nakkefilet og coleslaw.
PULLED PORK BURGER

1. Blomkålspizzabund

Måske er du vokset op med boblende blomkålshoveder i gryden, mens en forfærdelig stank spredte sig i huset. Blomkål er heldigvis meget andet end det. Prøv for eksempel at lave en alternativ pizzabund ved at blande et fintrevet blomkålshoved, et par æg, parmesan og noget til at binde dejen sammen med som for eksempel et par spiseskefulde pofiber eller kartoffelmel. Bunden bliver ikke lige så sprød som almindelig pizzadej, men den smager skønt.

 

2. Grillet spidskål

Spidskål er den perfekte begynderkål, da den er mere mild og frisk i smagen end de andre kålsorter. Du kan for eksempel skære et spidskål i kvarte, grille det ved høj varme og spise de grillede spidskål med smør og et drys salt. Du kan også gratinere dem med ost, det smager fantastisk.

Spidskål i både grilles og dryppes med en vinagrette af citron og olivenolie og toppes med ærter, rødløg, forårsløg og ristede græskarkerner.
GRILLET SPIDSKÅLSSALAT MED ÆRTER & GRÆSKARKERNER

3. Grønkålssalat

Grønkål er perfekt som base i en sprød salat med frugt og nødder. Lav en lækker efterårssalat med hakket grønkål, æble i skiver, granatæblekerner, feta og hakkede mandler. Rør en dressing dertil af olivenolie, balsamico, honning og salt og peber.

Tip! Skal det være nemt, så køb den friske grønkål forhakket

 

4. Råsyltet rød spidskål

Den råsyltede kål er lækker, sprød og syrlig, og vælger du den røde spidskål, får den også en smuk pink farve. Brug det råsyltede kål som smagsgiver i sandwich, burgere, salater eller som tilbehør til et stykke kød eller fisk. Du kan også pifte en klassiker som hotdogs op med det syltede kål.

Små spidskålspakker med mozzarella, grilles og dryppes med pesto. Perfekt tilbehør til grillmaden.
GRILLEDE SPIDSKÅL MED MOZZARELLA OG PESTO

6. Sprøde kålwraps

Næste gang menuen står på wraps, så prøve at skifte hvedetortillaen ud med sprøde blade af savojkål eller spidskål. Fyld wrappen med krydret oksekød, avocado, agurk, tomat og rødløg – og top med lidt salsa og en skefuld cremefraiche.

 

5. Smoothie med hvidkål

Kål er ikke kun genialt at spise, den grove grøntsag gør sig også godt i en frisk smoothie. Prøv for eksempel denne grønne smoothie med hvidkål, mango, æble, appelsin og citron, hvor de søde frugter giver masser af smag.

Fermenteret kål er det nye sort – se hvordan du nemt fermenterer alle dine kålrester.

Spidskålsblade fyldt med sprøde grønsager, krydret Naturli' hakket og dressing.
KÅLWRAP MED KRYDRET NATURLI’ HAKKET

7. Broccoli-ris

Broccoli er en mild kål, der er nemt at inddrage i køkkenet. Den smager skønt som gnavegrønt, hvis den blot bliver lyndampet, men du kan også bruge den som et alternativ tilbehør til din kødsovs eller gryderet ved at lave broccoli-ris. Riv blot broccolien på et rivejern, og steg risene på panden i 5-10 minutter med lidt salt og peber.

 

8. Grønkålchips

Er det svært at lokke dine børn med på kålvognen, kan du prøve at maskere den grove grøntsag som chips. Disse lækre grønkålschips kan de i hvert fald snacke med god samvittighed, og så er de supernemme at lave. Fjern stilken og rib bladene i mindre stykker. Vend nu bladene i lidt olivenolie og krydr dem med salt og peber. Bag chipsene i ovnen ved 200 grader i cirka 15 minutter, og vupti – de er klar til servering. Spis dem, som de er, eller med en lækker dip til.

Hele grønkålsblade vendt i olie og bagt sprøde og lækre i ovnen.
GRØNKÅLSCHIPS
Netto-avisen