Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Få 5 grønne sparetips til køkkenet

Der skal ikke meget til, for at gøre dine køkkenrutiner mere økonomiske og grønne. Det er eksempelvis en god idé at gemme de tomme syltetøjsglas. Læs med og få fem grønne sparetips.

1. Strikkede karklude

Investér i bomuldskarklude, som du kan bruge igen og igen, det er der god grøn økonomi i. Med gammeldags karklude behøver du heller ikke bekymre dig om microplast.

2. Stofnet til indkøb

Det bliver til mange penge, hvis du hver gang du handler køber bæreposer til at fragte dine varer hjem i. Hvorfor ikke købe en genbrugspose eller fine stofnet, som holder i lang tid, og som kan vaskes i vaskemaskinen, hvis de bliver beskidte?

TIP!
Saml dine indkøbsposer i et net, som hænger samme sted, som din jakke, så husker du poserne, når du tager jakken på
.

3. Frys resterne ned

Det kan godt være, at du er god til at gemme resterne fra aftensmaden i køleskabet, men får du dem nogensinde brugt? Frys resterne ned i stedet, så holder de længere. To små kødsovsrester i fryseren er pludselig nok til hele familien, og fire kogte broccolibuketter, som er frosset ned, kan sagtens smides i en suppe eller i en kødsovs for at give ekstra fylde og smag.

TIP!
Indfør en fast restedag, hvor køleskabet bliver tømt, og rester fra fryseren bliver sat på bordet. Specielt børn synes, det er sjovt med reste-tapas, hvor forskellige typer retter kommer på bordet på én gang.

4. Genbrug marmelade- og rødbedeglas

Smid ikke de brugte marmeladeglas eller rødbedeglas ud. Glas kan genbruges igen og igen og er perfekte til opbevaring af rester i køleskabet, til en blandet salat som madpakke, eller til opbevaring af rasp, mel eller krydderier, hvor det er en fordel at have et låg, der lukker helt til.

5. Ryd op i skabet og se, hvad der gemmer sig

Ofte glemmer man, hvad man har i skabet og skufferne, hvor ris, pasta, kaffe mv. gemmer sig. Tjek depoterne én gang pr. måned og få spist op, før du køber nye rationer.

Netto-avisen