Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem
Ideer til en vegansk julefrokost

For mange er en god julefrokost lig med varm leverpostej, frikadeller og karrysild. Drømmer du om et lidt grønnere julebord, får du her masser af tips og tricks til at lave kød- og mælkefri udgaver af de gode, gamle klassikere.

Karrysild = auberginesild

Lad silden blive i havet, og skær i stedet en aubergine i skrå skriver, så du får mindre fileter. Mariner dem i din yndlingsmarinade.

Flæskesteg = nøddesteg

Flæskestegen er måske en af de sværere juletraditioner at bryde med, men et godt bud kunne være at servere en lækker nøddesteg i stedet. Den er lavet på blandt andet selleri, porre og champignon og smager også fantastisk til klassisk juletilbehør som brunede kartofler og brun sovs.

Tip! Find spændende opskrifter med Løgismose økologisk plantefars her. Prøv f.eks. plantefarsvafler og plantedeller med sølvløgspuré.

Vegansk postej bestående af plantefars, svampe, nødder og tranebær pakket ind i butterdej og bagt.
VEGANSK INDBAGT PLANTEFARS MED SVAMPE OG NØDDER

Fiskefileter = Paneret pastinak

En smørstegt fiskefilet med remoulade og citron tænder julelys i øjnene på de fleste, men prøv at panere en skive pastinak og steg den i olie på panden i stedet.

Leverpostej med bacon = plantepostej med ristede svampe

Skift leverpostejen ud med en cremet plantepostej, der for eksempel er rørt med svampe, soltørrede tomater og bønner. Server den med ristede svampe til.

Tip! Har du fået blod på tanden, kan du gøre hele julen grønnere med disse fem enkle tips til en grøn jul.

En økologisk plantepostej rørt med svampe, soltørrede tomater og bønner.
LØGISMOSE PLANTEPOSTEJ

Risalamande = risalamande på ris- og kokosmælk

Ingen julefrokost uden risalamande, og du kan sagtens lave en velsmagende variant uden mælkeprodukter. Rismælk til risengrøden og flødeskum på kokosmælk er vejen frem.

Tip! Skift generelt mælken i julemiddagen ud med ris-, havre- eller mandelmælk, hvis du har gæster, du gerne vil tage særligt hensyn til.

Havregrynskugler = daddelkugler

De små skønne havregrynskugler rullet i kokos er for mange smagen af jul. Heldigvis kan du lave en smørfri udgave, der smager mindst lige så godt. Skift smør og sukker ud med dadler og kokosolie. Voilá!

Frikadeller = plantedeller

Juledellerne behøver bestemt ikke at bestå af svinekød. Server i stedet en skålfuld velsmagende plantedeller med god smag fra dine yndlingsgrøntsager. Du kan lave farsen selv eller snyde lidt med en plantefars eller færdige plantedeller.

Rigtig god julefrokost!

Et vegansk alternativ til den klassiske frikadelle – økologisk og 100% plantebaseret.
LØGISMOSE ØKOLOGISKE PLANTEDELLER
Netto-avisen