Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Kom godt i gang med at hækle

Hvis du er ferm med en hæklenål er det kun kreativiteten, der sætter grænser. Hvis du er ny i hækle-universet har vi samlet de bedste tips og tricks til at komme godt i gang med at hækle.

Enkle hækleideer, som er lige til at gå til

Det er rigtig sjovt at hækle, specielt fordi de første forsøg faktisk kan blive til noget, du kan bruge, bliver glad for og være stolt af.

Hæklede karklude

Noget af det mest enkle du kan gå i gang med, er at hækle karklude. En hjemmehæklet karklud er hip, og en rigtig god værtindegave. Tænk på ikke at hækle kluden for stramt eller for tæt, da karkluden krymper, når den bliver vasket. Brug 100% bomuld, så den kan tåle at blive vasket på minimum 60 grader.

Hæklede grydelapper

Matchende grydelapper og karklude, er en fin detalje i køkkenet. Grydelapper, skal helst isolere for varmen, så hvis du synes de er lidt tynde, kan du evt. sy vatteret stof på bagsiden, eller sy to lapper sammen, så grydelappen ligger dobbelt. Brug evt. en lædersnor som strop.

Tip! Hvis du gerne vil eksperimentere med andet end at hækle firkanter, kan du købe hæklekit, som gør det nemmere at hækle f.eks. små bamser og huer.

Smukke tæpper

Firkanter i matchende farver, kan blive til et smukt tæppe, når de bliver hæklet sammen. Et lille tæppe til barnevognen eller yndlingsstolen, ser smukt ud. På nettet kan du finde anvisninger på, hvordan du hækler lapperne sammen til sidst.

Pudebetræk

En hæklet pude er et cool touch til sofaen. Køb eller sy et pudebetræk, der passer til en monteringspude. Hækl en stor lap, der passer til pudebetrækket og sy den på forsiden af betrækket.

Find guide til hækling på nettet

På nettet kan du finde mange gode tutorials, som viser hvordan du kommer i gang med at hækle.

Du kan f.eks. finde dem gennem at søge på YouTube.

3 gode grunde til at hækle

Ud over, at det er hipt at hækle, så er der også mange gode sundhedsmæssige grunde til at hækle.

  1. Det holder hjernen i gang også når du bliver ældre.
  2. Modvirker stress og angst.
  3. Tager fokus fra slik og cigaretter.
Netto-avisen