Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Sæt fransk på sommermenuen

Hvis nogen forstår at kræse for ganen, er det franskmændene. Lad dig inspirere af disse klassiske franske retter, som med sikkerhed vil blive godt modtaget ved dit sommerselskab eller til en aften fuld af amour.

MOULES

Der er næsten altid muslinger på menukortet på en fransk bistro, hvor de ynder at servere dem med sprøde pomfritter og lunt brød. Voulez vous?

Det skal du bruge:

1 kg blåmuslinger
1 løg
2 gulerødder
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 dl hvidvin
Peber

Sådan gør du:

Hak løg, gulerødder og hvidløg fint, og svits dem i olie i en gryde. Tilsæt muslinger og hvidvin, skru ned for varmen, læg låg på, og lad muslingerne simre i 5 minutter.

 

Lidt til den søde tand? Macarons er den elegante fætter til makroner og marengs, og er en klassisk fransk kage. Læs historien om macarons her.

 

POMMES FRITES

På fransk betyder det stegte kartofler og de sprøde pommes frites er populært tilbehør til mange franske klassikere som moules frites, steak tartare eller grillet ribeye. Og du kan nemt lave dine egne lækre af slagsen:

Det skal du bruge:

Bagekartofler
Rapsolie
Salt

Sådan gør du:

Skræl kartoflerne og skær dem i stave. Læg dem i en stor skål med vand i minimum en time – gerne længere. Tør kartoflerne på et viskestykke, også gerne i en time. Vend dem nu i olie og salt, og læg dem på en bageplade. Bag dem i ovnen ved 250 grader i to gange 15 minutter, hvor du lige lader dem komme ud af ovnen og hvile, inden du sætter dem ind igen. Voila! Perfekte sprøde pommes frites.

Blåmuslinger dampes med urter i øl og serveret med sprøde fritter og pesille-aioli.
Moules frites

BAGUETTE

Qui, merci! De aflange, knasende sprøde flutes er populære overalt i Frankrig – og det lækre brød er også det perfekte tilbehør til dine moules frites. Lun blot brødet i ovnen i nogle få minutter, så er det klar til servering. Opskriften herunder er baguette med et tvist. Der er nemlig sesamfrø i. Vil du have et mere  klassisk baguette, så undlad bare frøene.

Det skal du bruge:
(2 stk.)

½ dl sesamfrø
25 g gær
2 spsk. olie
4½ dl håndvarmt vand
125 g groft majsmel
½ spsk. gurkemeje
1½ tsk. salt
Ca. 400 g pizzamel
Sesamfrø

Sådan gør du:

Rør sesamfrø, gær, olie og vand sammen med det grove majsmel og lad det stå 5 min., så melet kan opsuge lidt af væden. Tilsæt de øvrige ting, hold lidt mel tilbage og ælt det i lidt ad gangen. Ælt den bløde dej smidig og glat. Lad den hæve lunt til dobbelt størrelse tildækket i skålen ca. 2 timer. Form dejen til 2 baguetter. Pensl dem med vand og vend dem i sesamfrø. Lad dem efterhæve på pladen lunt tildækket 3/4 time. Rids dem og bag dem midt i ovnen ved 225° ca. 20 min. Lad dem køle af på en rist.

 

AIOLI

Den franske hvidløgsmayonnaise er en skøn dip til alt lige fra salater, pommes frites, fisk og baguette. Tag skeen i egen hånd og rør din egen aioli.

Det skal du bruge:

2 æggeblommer
1 tsk. sennep
3 fed hvidløg
2,5 dl olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du:

Pisk æggeblommer og sennep. Pres hvidløg, og rør det i. Pisk nu olien gradvist ind i mayonnaisen. Smag aiolien til med salt og peber.

 

BOURGOGNE

Forestil dig, at du sidder på en lille bistro i Paris og nyder et glas kold hvidvin. Mmm! Bring den franske stemning hjem på terrassen med en fyldig Bourgougne Chardonnay, der med sin friske smag er prikken over i’et på din franske sommermenu.

Vil du gerne have tjek på, hvilken temperatur din rødvin helst skal have, og hvordan du ilter din vin bedst? Få svar på det og meget mere, når vi giver gode råd om vin for begyndere.

For meget rødvin? Sig farvel til din rødvinshovedpine.

Bon appétit!

Bearnaisesauce har et rygte for at være besværlig at lave men til gengæld så smager den så utrolig godt med en god bøf og pommes frites.
BOEUF BEARNAISE
Netto-avisen