Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

10 tips: Sådan får du sommerhusstilen ind i dit hjem

TEKST Redaktionen, Eva-Marie Wilken, Nanna Louise Post Larsen

Har du nogensinde overvejet, at den lyse nordiske sommerhusstil også kan skabe de hyggeligste rammer i din hverdag? Vattæpper, pastelfarver og bløde møbler oser nemlig af minder om skønne ferier, strandture og bare tæer – og får dig til at slappe af.

 

1. SLIDT ER FINT

Hvis du ønsker den afslappede sommer­husstil i din helårs­bolig, gør det intet, at du går efter lidt slidte møbler på for eksempel loppemar­keder eller dba.dk. Tænk alternativt! Brug for eksempel en udslidt trappestige som reol eller et lille bord.

 

2. SKAB ET STRESSFRIT RUM

“Det smukke, enkle, solfyldte skandinaviske hus minder os om glæ­den ved barndommens somre med nøgne fødder og sollys.”

Sådan beskriver den australske designside sharedesign.com den klassiske skandinaviske sommerhus­stil. Her på de nordlige breddegrader inspirerer vi nemlig verden over med den lyse, simple sommerhusstil, som bare indbyder til afslapning og et tiltrængt stressfrit rum.

 

3. LYST OG HVIDT

Fokusér din indretning omkring lette og lyse farver, som for eksempel hvide, sarte og pastelfarvede nuancer. Brug også kolde toner som for eksempel blå i dit soveværelse.

 

4. FLETTEDE MØBLER

Hvis du virkelig vil signalere “simple living”, kan du overveje at tage klassikere fra terrassen ind i dit hjem. Kurvestole eller hængestole i flet er for eksempel smukke og lette – og så dejlige at slænge sig i efter en hård arbejdsdag.

 

5. MØNSTRE

Fine mønstre er indbegrebet af sommerhus. Variér den lyse nordiske stil med klas­siske striber, blomstret look eller fine paisley-inspirerede mønstre. Hvis du vil gå hele vejen, kan du også tapetsere en enkelt væg i din stue med smart-tapet, der er nemt at sætte op.

 

 

6. TRÆ ER DIN VEN

Brug råt træ på alle de små elementer, du kan; lysestager, knager og skåle, men tænk også i genbrug. Træpaller er for eksempel en sjov måde at lave en hyggekrog på. Brug dem som en alternativ sengegavl, som en hyggekrog på terrassen eller i dit børne- eller gæsteværelse.

 

7. KURVE OG KASSER TIL ROD

Kurve er helt rigtige i sommerindretningen og gode til aviser, en stak brænde eller til generelt rod som hjemmesko, spil eller legetøj. Vælg enten nogle af stof eller en god, gammeldags kurv. Sørg også for at finde søde opbevaringskasser – opbevaring kan sagtens være pænt.

 

8. MARITIMT LOOK

Det maritime præg afspejler vand og hav. Du kan for eksempel indrette med motiver af fi sk, sejlskibe eller et anker. Gå også på jagt på stranden efter fine fund, der kan sætte prikken over i’et. Drivtømmer, sten og muslingeskaller er også med til at skabe den lette sommerhusstemning.

 

9. NATUREN SKAL MED

Smid et par lammeskind over en stol, og brug også meget gerne elementer af natursten til for eksempel fyrfadslys. Og så skal der selvfølgelig stå smukke friske blomster på dit bord.

 

10. BLØDT OG DEJLIGT

Puder og vattæpper er lig med sommerhus, og du kan næsten ikke få for mange. Find nogle i sommerpasteller eller puddernuancer og meget gerne i smukke mønstre. Læg også gerne en stor, lys puf på gulvet.

Netto-avisen