Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

7 madtrends, der hitter

TEKST Natasja Gamborg Rasmussen

Plantefars, convenience food og mindre madspild er bare nogle af de mange nye madtrends, der indfinder sig i de danske hjem lige nu.

1. Meget mere økologi

Selv om økologi længe har stået højt på agendaen og næsten er blevet noget forventeligt fra den bevidste forbruger, er det fortsat en af de største trends i 2018. Eksperter forventer en stigning i salget af økologiske produkter fra de 10 procent i dag til 20 procent i 2020.

Vidste du, at … Danmark er den førende nation inden for økologi, efterfulgt af Schweiz og Luxembourg?

2. Mmm … plantefars

En af de helt store trends i 2018 er animalske erstatninger, for eksempel af æg, ost og fars. Og om du er vegetar, veganer eller bare ønsker at reducere dit kødforbrug, kan plantefars være en god løsning på netop det. Samtidig er du med til at hjælpe miljøet.

3. Undgå madspild

I Danmark smider vi årligt 700.000 ton mad ud, og med et større forbrugerfokus på madspild sætter supermarkederne mere aktivt ind i kampen. Her i 2018 har du kunnet købe flere nedsatte varer med kort udløbsdato, nye pakkestørrelser og flere mængdetilbud. Wuhu!

4. Bedre vilkår for dyrene

2017 var året, hvor der blev sagt farvel til buræg i danske supermarkeder som konsekvens af en bølge af mere fokus på dyrevelfærd. Og i 2018 har landmændene lyttet til forbrugerne, og det betyder, at kyllinger, grise og køer vil få det bedre og få mere plads at bevæge sig frit på under den åbne himmel.

Vidste du, at ... 66 procent af den danske befolkning vil mindske deres madspild, hvis det kan spare dem penge. Fra 2011-2017 reducerede danskerne deres madspild med hele 14.000 ton.

5. Sæt tænderne i insekter

Melorme, fårekylling og græshopper. Det er bare et lille udvalg af de sunde insekter, som kan blive serveret på middagsbordet i 2018. Og faktisk er insekter langt mindre belastende for miljøet end andre husdyrprodukter som for eksempel kylling. Insekterne er også rige på proteiner og indeholder gode næringsstoffer, som man ellers kan få fra kød.

6. Farverige foodbowls

Buddha-bowl, hippie-bowl, acai-bowl – kært barn har mange navne. De populære alt-i-en-skål er hurtige, lækre og sunde måltider, der kan sammensættes, lige præcis som du ønsker det, til morgen, middag og aften. Med alskens lækre kerner, frugt og mælkeprodukter. Og så undgår du unødvendigt madspild. Win!

7. Klar, parat, spis færdigretter

Med mindre tid i hverdagen søger vi som aldrig før en hjælpende hånd, hvor maden eller drinken er så godt som klar til at blive servereret. Convenience food dækker ikke bare over nemme færdigretter, men også sunde og gourmet-lignende retter. Er du fan af færdigretter, kan du glæde dig til at se meget mere af det i dine lokale supermarkeder fremover.

 

Sunde alternativer til din madlavning

Her er fem økologiske produkter, der hjælper dig med at puste nyt liv i hverdagens retter:

  • Plantepostej fra Løgismose. 19,95 kr. pr. pakke (175 g) i Netto
  • Kogte hvede- og speltkerner fra Løgismose. Flere varianter. 22,95 kr. pr. stk. i Netto
  • Stund (mejeriprodukt) med blandt andet æble & korn fra Løgismose. Flere varianter. 19,95 kr. pr. stk. i Netto
  • Plantedeller fra Løgismose. 14,95 kr. pr. pakke med 2 stk. i Netto
  • Plantefars med kikærter og peberfrugt fra Løgismose. Flere varianter. 30 kr. pr. stk.

 

TIP! Find flere opskrifter med plantefars på netto.dk/plantefars.

En vegetarisk variant af den klassiske opskrift på kødboller i tomatsauce.
PLANTEBOLLER I TOMATSAUCE MED SQUASH-SPAGHETTI
Netto-avisen