Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Sådan indretter du børneværelset bedst

TEKST Redaktionen

Dine børns fire vægge skal både være eventyrlige og sjove – og mestre den svære kunst at få dem til at sove dejlig trygt og længe. Vi viser dig, hvordan du løser det.

1. Sovetid er vigtig tid

Husk, at dit barn højst sandsynligt sover bedst, når det er helt mørkt om natten. Så hæng mørklægningsgardiner op for vinduerne. Stil sengen i det mørkeste hjørne og lidt væk fra radiator eller vindue, så der hverken bliver for varmt eller for koldt.

2. Lyset skal du overveje nøje

Sørg for, at der er rigeligt af det, så dit barn også kan lege længe i vintermånederne, men tænk også over hyggelig og blød belysning i form af lyskæder i hyggehjørnet og en nuttet natlampe til puttetid.

 

Tip! Husk at fæstne tunge skabe og reoler, som står på dit barns værelse, til væggen med stålwire og skruer. Så undgår du, at uheldet er ude, hvis dit barn en dag forsøger at klatre op.

3. Brug højden i rummet

Hæng hylder og knager op, så alt legetøjet kan puttes i kurve eller fine lærredsposer, som du hurtigt kan fylde med Lego og hænge op på væggen. Men stil dit barns smukke trælegetøj frem på hylderne – det pynter.

4. Smid fantasi på væggen

Beklæd børneværelsets vægge med et fantasifuldt tapet. Det kan for eksempel være med dit barns yndlingsdyr. Det skaber personlighed i rummet og mulighed for leg om dagen – og nogen at sige godnat til og drømme sig hen til om aftenen.

5. Gulvtæpper er gode

Hygge er alfa og omega i det rum, hvor dit barn opholder sig allermest. Meget leg foregår på gulvet, så læg et fint, blødt gulvtæppe på – det pynter og varmer. Find et med et motiv, man kan lege på.

6. Kasser med hjul er praktiske

Opbevaring er noget af det sværeste at få styr på, men en god tommelfingerregel er, at det hele helst ikke skal ligge på gulvet og fylde og tage plads fra legen. Rodet skal i stedet gemmes væk, for eksempel i en slagbænk eller i trækasser med hjul. De er nemlig nemme at skubbe rundt på, hvis legen breder sig, eller du skal gøre rent.

7. God appetit og væk med rodet

Et legekøkken er faktisk også et godt opbevaringssted. Legemad, bestik og tallerkener – men også mange andre legesager – kan snildt gemme sig i ovnen til næste gang, der skal laves fantasimad til mor og far. Brug krus eller kopper til farveblyanter og diverse, der ligger rundtomkring.

Tip! Hæng dukkehuset op på væggen! Så er gulvet frit, når du skal støvsuge, og der kan stå små kasser nedenunder til minimøblerne.

8. Tumle- og hyggehjørnet

Lav også et hjørne eller en hule med store puder, søde bamser og skummadrasser, hvor dit barn kan hoppe og tumle rundt, hvis det har lyst – og rigtig give los! Det bløde hjørne kan omvendt også bruges til en hyggestund, hvor barnet kan være stille, læse, høre musik eller tegne. Brug for eksempel en sengehimmel som gardiner, der kan trækkes for og fra.

9. Sikkerhed er så vigtigt

Ledninger og stikkontakter skal selvfølgelig sikres på børneværelset, men det behøver slet ikke være grimt. Find en æstetisk og sjov løsning som for eksempel små dyr, der lyser i stikkontakterne.

Netto-avisen