Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Østerstopping

Alletiders topping til østers. Råsyltede tyttebær med røget bacon, citrus med soja og ingefær samt champagne-granité.

24 min.
1. Hvad skal du bruge?
Frugt & Grønt








Kolonial & Drikkevarer



Kød & Fisk

Øvrige

Vin & Spiritus

2. Sådan gør du
  1. Råsyltede tyttebær med røget bacon

    100 g friske eller frosne tyttebær
    50 g sukker
    50 g røget bacon

    Drys tyttebær med sukker og lad dem trække tildækket i 1-2 døgn på køkkenbordet.
    Skær bacon i tern, steg dem sprøde og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
    Vend lige inden servering de sprøde bacontern sammen med tyttebærrene.

  2. Citrus med soja og ingefær

    1 grape
    1 blodappelsin
    1 lime
    1 tsk revet ingefær
    1 spsk fintsnittet purløg
    1 tsk soya

    Skræl citrusfrugterne, skær dem i fileter og i små tern.
    Vend dem sammen med de øvrige ingredienser.

  3. Champagne-granité

    2 1⁄2 dl vand
    200 g sukker
    Skal af 1 økologisk citron
    1 flaske champagne
    Saft af 1⁄2 citron

    Varm vand, sukker og citronskal i en kasserolle, til sukkeret smelter.
    Lad væsken køle af, tilsæt champagnen og smag til med citronsaft.
    Hæld i en skål og stil den i fryseren til dagen efter.
    Riv granitéen med en gaffel og server straks.

3. Servering
Pynt østers med topping og server straks.
Østerstopping
Netto-avisen