Smelt smøret langsomt over lav varme. Når smørret er helt smeltet og starter at skumme, så skum det hvide af og kasser. Tilbage har du gyldent og klaret smør, perfekt til saucen.
Hak skalotteløg og kom i en gryde sammen med sorte peberkorn, estragon, dry vermouth og hvidvinseddike. Bring i kog og lad simre indtil ca. halvdelen er fordampet. Si essensen, kasser løg og krydderier. Lad den køle lidt ned.
Kom æggeblommer i en skål sammen med essens over vandbad på meget lav varme. Pisk med elpisker indtil tykt og skummende.
Tilføj smøret, en spsk. ad gangen imens du pisker. Bearnaise skiller hvis den bliver over 60 grader varm, så vær forsigtig med temperaturen på vandbadet og især hvis du vælger at piske saucen direkt i en gryde.
Smag til med citronsaft, salt, peber og estragon
Steg pommes frites sprøde i ovn eller frituregryde. Steg bøfferne på en grillpande eller smid dem på grillen.