Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Boeuf bearnaise

En god gammel fransk klassiker!

Bearnaisesauce har et rygte for at være besværlig at lave men til gengæld så smager den så utrolig godt med en god bøf og pommes frites. Derfor skal du prøve denne opskrift - den er enkel og vi er 100% sikker på at du bliver tilfreds med resultatet.

30 min.
2 personer
1. Hvad skal du bruge?
Kød & Fisk

Frugt & Grønt


Mejeri & Ost


Frost

Kolonial & Drikkevarer





Vin & Spiritus

2. Sådan gør du
  1. Smøret

    Smelt smøret langsomt over lav varme. Når smørret er helt smeltet og starter at skumme, så skum det hvide af og kasser. Tilbage har du gyldent og klaret smør, perfekt til saucen.

  2. Essems

    Hak skalotteløg og kom i en gryde sammen med sorte peberkorn, estragon, dry vermouth og hvidvinseddike. Bring i kog og lad simre indtil ca. halvdelen er fordampet. Si essensen, kasser løg og krydderier. Lad den køle lidt ned.

  3. Saucen

    Kom æggeblommer i en skål sammen med essens over vandbad på meget lav varme. Pisk med elpisker indtil tykt og skummende.

    Tilføj smøret, en spsk. ad gangen imens du pisker. Bearnaise skiller hvis den bliver over 60 grader varm, så vær forsigtig med temperaturen på vandbadet og især hvis du vælger at piske saucen direkt i en gryde.

    Smag til med citronsaft, salt, peber og estragon

  4. Bøf og pommes

    Steg pommes frites sprøde i ovn eller frituregryde. Steg bøfferne på en grillpande eller smid dem på grillen.

3. Servering
Kom lidt salt på bøffen og server det hele uden dikkedarer.
Boeuf bearnaise
God smag i mailboxen
Netto-avisen