Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Butter chicken

En klassisk indisk gryderet med kylling og masser af krydderier.

240 min.
3 personer
1. Hvad skal du bruge?
Kød & Fisk

Frugt & Grønt






Kolonial & Drikkevarer















Mejeri & Ost


2. Sådan gør du
  1. KYLLING

    1 Løgismose kylling
    Saft fra 1 citron
    1 tsk. rød chilipulver
    2 røde chili skåret i tern

    Sådan gør du:
    Parter kyllingen i lår, overlår, vinger, bryst.
    Mariner kyllingen i citronsaft, chilipulver og frisk chili i en time.

  2. YOGHURTMARINADE

    10 hele nelliker
    10 sorte peberkorn
    1-2 stænger kanel
    1 dl peanuts
    5-6 laurbærblade
    6-8 kardemommekapsler
    1 l Løgismose yoghurt naturel

    Sådan gør du:
    Rist alle de tørre krydderier til yoghurtmarinaden på en tør pande. Rist mandlerne. Mal krydderier og halvdelen af peanutsne.
    Bland krydderiblandingen med yoghurten.

    Marinér kyllingen videre med denne blanding i minimum to til tre timer – gerne natten over.

  3. BUTTER CHICKEN SAUCE

    2-3 spsk. vindruekerneolie
    3 zittauerløg
    3-4 fed hvidløg finthakket
    1-2 spsk. revet ingefær
    1 spsk. korianderfrø
    1-2 spsk. spidskommen
    1 spsk. gurkemeje
    2 spsk. fennikelfrø
    2 dåser flåede tomater
    5 dl hønsefond
    2 dl fed kokosmælk
    150 g smør
    2-3 kviste frisk koriander

    Sådan gør du:
    Varm olien i en dyb sautérpande. Skær løg i skiver og steg dem gyldne. Kom hvidløg og ingefær i. Steg videre i et minut.

    Tag kyllingen op af marinaden og lad den dryppe lidt af. Steg stykkerne i sautérpanden eller endnu bedre på en trækulsgrill, til de får farve. Det vil svine noget og yoghurten falder delvist af stykkerne - men det er helt fint. Det vigtigste er, at kyllingen får farve.

    Rist de tørre krydderier til saucen i en tykbundet gryde. Blend tomaterne og kom dem i gryden sammen med de ristede krydderier, hønsefond, kokosmælk resten af yoghurt-marinaden, kyllingestykkerne samt de stegte løg. Læg et låg halvt på. Lad det simre, til saucen er reduceret til det halve. Smag til med salt og evt. en anelse sukker.

    Smelt smørret i en gryde for sig og hæld det over kyllingen og bland det i saucen.

    Drys med friske koriander og resten af peanutsne, som hakkes og kommes på toppen.

3. Servering
Server retten med ris og naanbrød samt en skefuld fed yoghurt til.
Butter chicken
Netto-avisen