Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Halloweenkage med marengsspøgelser

Kagebunde i lag med ostecreme toppet med hvid chokolade, ribs og "spøgelser" af marengs.

120 min.
6 personer
1. Hvad skal du bruge?
Kolonial & Drikkevarer














Mejeri & Ost






Frugt & Grønt

Øvrige


2. Sådan gør du
  1. Kagebunde

    6,5 dl. Hvedemel
    4 dl. sukker
    3 æg
    1 knips salt
    2,5 dl. kærnemælk
    4 dl. olie
    2 spsk. natron
    2 spsk. eddike
    1 vanillestang
    5 spsk. rød frugt farve

    Sådan gør du:
    Til bundene blandes de tørre ingredienser i en skål.
    I en anden skål røres de våde ingredienser sammen, undtagen frugtfarve.
    Pisk nu de tørre ingredienser i den våde masse af et par gange.
    Tilsæt til sidst frugtfarven.

    Fordel i 3 runde forme og bag i ca. 20 min. Ved 175 grader.

    Når bundene er klar tages de ud og afkøles – de skal være helt kolde inden du monterer fyld og pynt.

    Skru ovnen ned på 100 grader (til "spøgelserne")

  2. Ostecreme

    150 gr. smør
    150 gr. flormelis
    300 gr. flødeost

    Sådan gør du:
    Imens bundene bages i ovnen røres cremefyldet og sættes på køl.
    Pisk flormelis og smør sammen og tilsæt herefter flødeosten i.
    Stil på køl.

  3. Marengsspøgelser

    3 past. æggehvider
    2 dl. flormelis
    2 teskeer eddike
    50 gr. mørk chokolade
    1 grillspyd i træ
    Sprøjtepose

    Sådan gør du:
    Når bundene er færdige, skal du skrue ovnen ned på 100 grader.

    Pisk æggehviderne stive, du skal kunne lave ”toppe” i massen.
    Pisk herefter flormelis i lidt efter lidt og tilsæt til sidst eddiken – eddiken gør toppene fint blanke.

    Læg bagepapir på en bageplade og kom marengsmassen i en sprøjtepose.
    Lav små marenstoppe i ca. 4-5 cm. højde – husk at give dem spidser på toppen.

    Bag toppene ved 100 grader i ca. en time.

    Smelt den mørke chokolade når marengsspøgelserne er klar.
    Dyp spydet i chokoladen og brug det til, at sætte øjne på spøgelserne med.

  4. Topping

    300 gr. hvid chokolade
    2 spsk. mælk
    Rød frugtfarve
    Ribs eller hindbær

    Sådan gør du:
    Smelt den hvide choklade forsigtigt ved lav varme.
    Tilsæt et par spiseskefulde rød frugtfarve.

3. Servering
Monter kagen. Bund, creme, bund, creme, bund og resten af cremen på toppen.
Hæld den røde chokolademasse rundt i kanterne af kagen, så den kan løbe ned af siden.

Pynt til sidst kagen med spøgelser og bær.
Halloweenkage med marengsspøgelser
God smag i mailboxen
Netto-avisen