Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Helstegt oksemørbrad med hjemmelavet bearnaise

Rød og saftig mørbrad med sprøde hasselback kartofler bagt med masser af urter og serveret med klassisk hjemmelavet bearnaise.

70 min.
6 personer
1. Hvad skal du bruge?
Kød & Fisk

Frugt & Grønt








Mejeri & Ost



Kolonial & Drikkevarer




2. Sådan gør du
  1. Hasselback kartofler med urter

    Skræl kartoflerne.
    Stik en spyd igennem kartoflen og skær så kartoflen i tynde skiver ned til spyddet.
    Læg kartoflerne i et ovnfast fad, dryp med lidt olie og krydr med salt.
    Bag kartoflerne ved 200˚C ca. 45 min.

    Rør smørret sammen med hakket persille og timian og kom det hen over kartoflerne.
    Bag dem endnu ca. 15 min. til de er gyldne og sprøde, øs løbende fedtstof hen over kartoflerne.

  2. Helstegt oksemørbrad og bagte tomater

    Puds oksemørbraden af og skær den tynde ende på oksemørbraden fra, ca. 10 cm.
    Gem den til f.eks. stroganoff eller wok.

    Brun kødet i lidt olie og smør på en stor pande ved meget kraftig varme.
    Krydr og læg oksemørbraden i en stor bradepande og steg den i ovnen ved 200C i ca. 20-30 min.
    Brug stegetermometer; den er rød ved en centrumtemperatur på 58 grader og rosa ved 60-63 grader.
    Lad den hvile 10-15 min. under folie, inden den skæres og serveres.

    Skyl tomaterne og læg dem i et ovnfast fad, dryp med lidt olie og krydr med salt og peber.
    Bag dem ca. 15-20 min. ved 200C til skindet brister.

  3. Hjemmelavet bearnaise

    Smelt smørret i en gryde og lad det bruse op.
    Lad det stå så vallen kan bundfældes og hæld det over i en anden gryde og kasser den hvide valle.

    Hak skalotteløget og kom det i en gryde sammen med halvdelen af estragonen.
    Tilsæt eddike og hvidvin og kog ind til det halve.

    Si essensen over i et stavblenderglas eller lille skål med høj kant.

    Pluk resten af bladene af estragonkvistene og kom dem ved sammen med lidt kørvel og æggeblommer.
    Blend til en grøn cremet konsistens.

    Varm smørret op igen, til det simrer svagt. Hæld det lidt ad gangen, i en tynd stråle i estragoncremen mens der blendes, så du får en tyk cremet bearnaise.
    Dette gøres lige inden servering og smag så saucen til med citronsaft, salt og peber.

3. Servering
Skær kødet i pæne tykke skiver og server med kartoffel, bagte tomater og bearnaise. Pynt evt. med lidt friske krydderurter.
Helstegt oksemørbrad med hjemmelavet bearnaise
Netto-avisen