Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Hindbærmousse på nøddebund

Frisk og cremet hindbærmousse på en saftig bund af hasselnøddekage som så er overtrukket med en glaze af hindbærsaft og hvid chokolade.

90 min.
8 personer
1. Hvad skal du bruge?
Mejeri & Ost



Frost

Kolonial & Drikkevarer










Øvrige

2. Sådan gør du
  1. Nøddebund

    Læg hasselnødderne i et jævnt lag i bradepande og sæt dem i ovnen ved 125°C i ca. 30 min. til skallen brister og nemt gnides af i et viskestykke.
    Afkøl nødderne og hak dem fint.

    Rør 200 g sukker og smør blødt og cremet, og pisk æggene i et ad gangen.
    Rør nødderne i og vend dernæst mel og bagepulver i dejen.

    Kom dejen i en smurt bradepande ca. 25*35 cm.
    Bag kagen ca. 25 min. ved 160°C, vend ud og afkøl på rist.
    Udstik 8 kager 7-8 cm i diameter.

  2. Hindbærmousse

    Læg 3 blade husblas i blød 5 min. i koldt vand.
    Bring 250 g hindbær, flormelis og vaniljekorn i kog og tag gryden af varmen.
    Pres husblassen fri for vand, og smelt den i den varme hindbærsaft.
    Smag til med ekstra sukker og passer hindbærsaften gennem en sigte så kernerne sies fra.
    Afkøl saften.

    Pisk fløden til let skum.
    Vend fløden i hindbærsaften, når konsistensen begynder at blive cremet.

    Fordel moussen i 8 små runde silikoneforme skylles i koldt vand og dæk med plastfilm.
    Sæt dem i fryseren 2 timer så de er iskolde.

  3. Hindbærglaze med hvid chokolade

    Bring 200 g hindbær og 1 dl vand i kog, hæld det gennem en sigte og pres alt saften fra.
    Mål af så du har 1 dl saft.

    Læg 3 blade husblas i blød i koldt vand 5-10 min.

    Bring den afmålte saft og 100 g sukker i kog i en gryde og kog til sukkeret er smeltet.
    Tag gryden af varmen og smelt husblassen heri.

    Kom hakket hvid chokolade i et blenderglas og hæld husblasblandingen over.
    Tag en stavblender, kom den ned i massen og blend til massen er homogen.
    Blenderen skal blive nede i massen og holdes en smule skråt mens der blendes.
    Den må ikke kunne trække luft for så dannes der bobler.
    Bank evt. glasset med glaze ned i bordet, hvis der er bobler og rør forsigtigt i den, mens den køler af til 34-35°C.

    Vend moussen ud på kagebunden og placer dem på en rist.
    Hæld glazen hen over kagerne, så de dækkes af glaze.
    Gentag hvis du ønsker et lidt tykkere lag glaze.
    Sæt kagerne på køl indtil servering.

3. Servering
Anret kagerne på tallerkner, drys evt. med frysetørrede hindbær og server.
Hindbærmousse på nøddebund
God smag i mailboxen
Netto-avisen