Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Klassisk lasagne

Klassisk lasagne med hjemmelavet kødsauce og mornaysauce.

105 min.
4 personer
1. Hvad skal du bruge?
Kød & Fisk

Mejeri & Ost






Frugt & Grønt


Kolonial & Drikkevarer










2. Sådan gør du
  1. KØDSAUCE

    25 g smør
    500 g hakket oksekød
    1 zittauerløg hakket
    3 fed hvidløg finthakket
    1 tsk. groft salt
    friskkværnet peber
    1 tsk. tørret timian eller basilikum
    ½ tsk. tørret oregano
    1 dåse koncentreret tomatpuré
    1 dåse flåede tomat
    3½ dl oksebouillon

  2. MORNAYSAUCE

    25 g smør
    3½ spsk. hvedemel
    6 dl kogende mælk
    ½ tsk. groft salt
    friskkværnet peber
    ½ tsk. revet muskatnød
    175 g revet ost mozzarella
    15 lasagneplader
    2 spsk. rasp
    25 g smør (til toppen af lasagnen)
    50 g revet parmesan

    Sådan gør du:
    Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og bag det godt sammen. Kom halvdelen af mælken i under omrøring.
    Bring saucen i kog og tilsæt resten af mælken lidt efter lidt. Kom krydderier og ost i.
    Lad saucen koge godt igennem til osten er smeltet. Smag til med salt og peber.

    Læg lagvis, i et smurt ovnfast fad: kødsauce, lasagneplader og mornaysauce – det øverste lag skal være mornaysauce.

    Drys med rasp og parmesan og fordel smørklatter på toppen. Bag lasagnen midt i ovnen til overfladen er gylden og lasagnepladerne gennembagte og møre. Det tager ca. 35 minutter ved 200 °C grader.
    Lad lasagnen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 minutter.

3. Servering
Servér lasagnen med brød og en god salat
Klassisk lasagne
Netto-avisen