Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Koldhævet ølandshvedebrød

Langtidshævet ølandshvedebrød smager skønt og er perfekt til brunch.

60 min.
4 personer
1. Hvad skal du bruge?
Kolonial & Drikkevarer




Mejeri & Ost


Øvrige

2. Sådan gør du
  1. Hæld vand og yoghurt i en skål og opløs gæren i blandingen. Tilsæt mel og salt.

    Rør dejen godt i et par minutter. Giv dejen en hvilepause på 5 minutter. Træk langsomt op i dejen (ca. 30-40 cm) og vend den ind over sig selv – gentag 10 gange. Lav yderligere to ”serier” med 5 minutters pause og 10 træk.

    Smør en skål med olien og læg dejen ned i skålen. Dæk skålen til med låg eller køkkenfilm og lad skålen stå ude på køkkenbordet i 2 timer. Sæt skålen i køleskabet og lad dejen hæve natten over. Tag skålen ud af køleskabet en time før bagning.

    Sæt en bageplade i ovnen og varm op til ca. 250° varmluft. Når ovnen er varm, drysser du godt med mel ud på et stykke bagepapir. Lirk forsigtigt dejen ud på papiret og fold dejen forsigtigt ind over sig selv – uden at slå luften ud. Tag den varme bageplade ud af ovnen og skub bagepapiret med brødet på ind på den varme bageplade. Sæt bagepladen hurtigt ind i ovnen.

    Skru ovnen ned til 225° efter 10 minutter. Brødet skal lyde hult, når du banker på bunden af det – den samlede bagetid er ca. 35-40 minutter.

3. Servering
Nyd ølandshvedebrødet lunt med smør.
Koldhævet ølandshvedebrød
Netto-avisen