Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Koldhævet speltbrød bagt i gryde

Koldhævet speltbrød bagt i gryde giver en sprød skorpe, og saftig krumme.
Se hvordan du gør i videoen.

65 min.
4 personer
1. Hvad skal du bruge?
Kolonial & Drikkevarer



Mejeri & Ost

Øvrige

2. Sådan gør du
  1. Hæld vandet i en skål og opløs gæren i vandet. Tilsæt speltmel og salt.

    Rør dejen godt i et par minutter og lad den hvile i 5 min.Træk langsomt op i dejen (ca. 30-40 cm) og vend den ind over sig selv – gentag 10 gange. Lav yderligere to ”serier” med 5 minutters pause og 10 træk.

    Smør en skål med olien og læg dejen ned i skålen. Dæk skålen til med låg eller køkkenfilm og lad den stå på køkkenbordet i 2 timer. Sæt skålen i køleskabet natten over.

    Tag skålen ud af køleskabet en time før bagning.

    Tag en tykbundet stor gryde med tætsluttende låg, der kan tåle at komme i ovnen. Sæt gryden på en rist i ovnen og varm ovnen op til 250° varmluft.

    Pas på, du ikke brænder dig i de næste trin.

    Tag den varme gryde ud af ovnen og løft låget af. Lirk dejen ud af skålen og ned i den varme gryde – lirk forsigtigt, så du ikke slår luften ud af dejen. Drys lidt mel over dejen og klip med en saks i toppen – 3-4 klip. Sæt hurtigt det varme låg tilbage på gryden og sæt den varme gryde tilbage i ovnen. Tag låget af gryden efter 12 minutter og skru ovnen ned til 225° varmluft. Giv brødet 12 minutter mere uden låg, tag derefter brødet op fra gryden og bag brødet færdigt på risten.

    Brødet skal lyde hult, når du banker på bunden af det – den samlede bagetid er ca. 40-45 minutter.

3. Servering
Servér brødet lunt med smør.
Koldhævet speltbrød bagt i gryde
Netto-avisen