Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Krydret lammekølle med kartoffelsalat

Helstegt lammekølle krydret med chili, hvidløg og oregano. Serveres med en lækker salat bestående af nye kartofler, forårsløg, sprød salat, feta og sprødstegte kapers.

90 min.
6 personer
1. Hvad skal du bruge?
Kød & Fisk

Frugt & Grønt




Mejeri & Ost

Kolonial & Drikkevarer






2. Sådan gør du
  1. Lammekølle

    Rids fedtkanten på lammekøllen let og gnid den med hakket hvidløg, oregano og chili.
    Læg den i et ovnfast fad og krydr med salt og peber.
    Brun lammekøllen 15 min. ved 225°C og steg den færdig ved 160°C i ca. 75 min.
    Dæk med folie og lad den hvile 15 min.

  2. Kartoffelsalat

    Skyl og skrub kartoflerne, så skrællen ryger af.
    Kog kartoflerne møre i letsaltet vand ca. 15 min. Hæld vandet fra og afkøl.
    Skær kartoflerne i lidt mindre stykker og vend dem i en marinade af ¾ dl olivenolie, hvidvinseddike og dijonsennep smagt til med salt og peber.
    Hæld lagen fra kapers og dup dem tørre. Steg dem sprøde i resten af olie og læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
    Snit forårsløgene, skyl salaten og bræk den i mindre stykker.
    Bland med kartofler og drys med kapers samt feta brækket i mindre stykker.

3. Servering
Skær lammekødet fri af benet og skær det i skiver på tværs af kødfibrene.
Server straks med salat og evt. lunt brød.
Krydret lammekølle med kartoffelsalat
Netto-avisen