Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Lammekølle med lime & forårssalat

Helstegt lammekølle krydret med mynte og pakket ind i limeskiver. Serveres med en sprød salat bestående af bønner, asparges, fennikel og salte mandler.

90 min.
6 personer
1. Hvad skal du bruge?
Kød & Fisk

Frugt & Grønt






Kolonial & Drikkevarer



2. Sådan gør du
  1. Lammekølle

    Findel mynteblade og hvidløg i ½ dl olivenolie med en stavblender.

    Rids fedtkanten på lammekøllen let og gnid den ind i krydderolien.

    Læg den i et ovnfast fad, krydr med salt og peber og dæk med tynde skiver lime.

    Brun lammekøllen 15 min. ved 225°C og steg den færdig ved 160°C i ca. 75 min. Dæk med folie og lad den hvile 15 min.

  2. Forårssalat

    Skyl og nip bønnerne. Blancher dem 1 min. i letsaltet vand og skyl godt i koldt vand.

    Skyl aspargesene og bræk det træede af. Snit dem i lange bånd på et mandolinjern eller med en tyndskræller.

    Skyl fennikelknolden, fjern evt. de yderste grimme blade og skær rodstilken af. Skær den groveste grønne stilk af og snit dernæst knolden fint på et mandolinjern.

    Skær evt. de største bønner i lidt mindre stykker og vend grønsagerne i en marinade af olivenolie og hvidvinseddike smagt til med salt og peber.

    Drys salaten med lidt mynteblade samt fennikeltop og drys med hakkede mandler og nødder.

3. Servering
Skær lammekødet fri af benet og skær det i skiver på tværs af kødfibrene.

Server straks med salat og evt. lunt brød.
Lammekølle med lime & forårssalat
Netto-avisen