Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Lammekølle

Har du også fået rigeligt med and til adskillige julefrokoster og sammenkomster i December måned? Hvorfor ikke at bytte den traditionelle and ud med lækker lammekølle juleaften?

180 min.
6 personer
1. Hvad skal du bruge?
Kød & Fisk

Frugt & Grønt


Kolonial & Drikkevarer







Vin & Spiritus

2. Sådan gør du
  1. Lammekølle

    Fjern det meste af fedtlaget på køllen. Dup den tør med køkkenrulle. Kom den i et ildfast fad eller læg plastikfilm på bordet og køllen ovenpå.

  2. Marinering

    Rør sammen olivenolie, rødvin, fint hakket hvidløg, knækkede laurbærblade, fint hakket persille og alle krydderierne. Hæld marineringen over kødet og gnid den godt ind.

    Pak køllen godt ind og kom i køleskab i 4-24 timer. Eller lad den sidde i marineringen på køkkenbordet i minimum en time før den kommer i ovnen.

  3. Steg lammekøllen

    Tag køllen ud af køleskabet en hel time før den skal i ovnen.

    Varm ovnen til 200 grader.

    Læg køllen på en bradepande, i stegeso eller ildfast fad og lad brune ved 200 grader i 15 minutter. Skrue varmen ned til 160 grader og lad lammet stege i yderligere 90 minutter.

    Lad kødet hvile i 15-20 minutter efter du tager det ud af ovnen og før du skærer det.

    Brug saften fra bradepanden til at lave sauce (hvis du synes du ikke har nok saft i bradepanden så kom lidt vand i og skrab krydderier og fedt op og brug til at koge op sauce sammen med 1/2 løg og 2 laurbærblade)

3. Servering
Server med brunede kartofler, ristede rosenkål og sauce.
Lammekølle
God smag i mailboxen
Netto-avisen