Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Langtidsstegt lammekølle med rødvinssauce

Langtidsstegt rødvinsmarineret lammekølle med forårsgrønt.

300 min.
6 personer
1. Hvad skal du bruge?
Frugt & Grønt







Mejeri & Ost

Vin & Spiritus

Kolonial & Drikkevarer



2. Sådan gør du
  1. Langtidsstegt lammekøllle

    Rids fedtkanten på lammekøllen let og gnid den med hakket hvidløg og krydderurter.
    Hæld rødvin hen over og lad dem trække i køleskabet natten over.

    Tag køllen op af lagen, brun den på panden og læg den i et ovnfast fad.
    Krydr med salt og peber, hæld marinaden ved og steg den ved 125°C i 4½ - 5 timer.
    Brug et stegetermometer, den er færdig når centrumtemperaturen er 63°C.
    Dæk med folie og lad den hvile 15 min.

  2. Rødvinssauce

    Si stegeskyen, skum for fedt og bring den i kog i en gryde sammen med bouillon.
    Kog ind til 4 dl og jævn med majsstivelse rørt ud i koldt vand.
    Smag til med salt og peber.
    Tag gryden af varmen og pisk smørret i, brug gerne en stavblender.

  3. Grøntsager

    Skræl gulerødderne.
    Skyl aspargesene og bræk det træede af.
    Rens forårsløgene.

    Damp gulerødderne 5 min. i letsaltet vand tilsat en skefuld smør, kom asparges og forårsløg ved og damp endnu et par minutter.

3. Servering
Skær lammekødet fri af benet og skær det i skiver på tværs af kødfibrene.
Server straks med dampede grønsager og rødvinssauce.
Langtidsstegt lammekølle med rødvinssauce
God smag i mailboxen
Netto-avisen