Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem
Ugens Opskrift

Langtidsstegt vildsvinekølle i øl

Vildsvinekølle langtidsstegt ved lav temperatur med masser af urter og mørk øl så kødet bevarer sin saftighed.

10 min.
6 personer
1. Hvad skal du bruge?
Kød & Fisk

Frugt & Grønt







Mejeri & Ost

Kolonial & Drikkevarer



2. Sådan gør du
  1. Læg vildsvinekøllen i et stort ovnfast fad og læg salvieblade samt nogle timiankviste oven på.
    Pil løgene og skræl gulerødderne.
    Skær rødløgene i både, skalotteløg halveres, gulerødder og bladselleri snittes i lidt mindre stykker og fennikel skæres i både.
    Kom urterne ved køllen, krydr med salt og peber og hæld smeltet smør hen over.
    Brun køllen ved 230°C i 15 min.
    Hæld øllen over, sænk temperaturen til 75°C og steg i 9-10 timer.
    Brug gerne et stegetermometer. Kødet er perfekt når centrumtemperaturen er mellem 65-68°C.
    Kommer det over 68°C bliver det tørt.

    Si skyen, skum fedtet af og kog den ind til det halve.
    Smag til med honning, salt og peber.

    Skær kødet fri af benet og skær det i skiver på tværs af kødfibrene.
    Tag fat i benet og stille det op og lader kniven følge benet på begge sider, så de to store stykker skæres fri.

3. Servering
Anret kødet på tallerkener eller fad med urter og server saucen til.
God smag i mailboxen
Netto-avisen