Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Mac n' cheese

Mac n’ cheese er en gammel amerikansk og britisk klassiker; Makaroni pasta i stuvet oste sauce bagt i ovnen med sprød brødskorpe på toppen. Her er den i en ny udgave med bacon og ristede nødder.

40 min.
4 personer
1. Hvad skal du bruge?
Kød & Fisk

Frugt & Grønt

Mejeri & Ost




Kolonial & Drikkevarer








2. Sådan gør du
  1. Bacon

    Steg bacon sprødt på en pande eller i ovnen. Skær i mindre stykker og sæt til side.

  2. Macaroni

    Kog efter anvisning på pakken. Sæt til side.

  3. Topping

    Hak hvidløgsfed fint og steg i lille smule smør eller olivenolie på en pande. Hak nødder og kom på panden sammen med brødrasp og oregano. Steg indtil gyldent. Fjern fra varmen og rør 1/3 del af parmesanosten i saucen før du kommer oven på pastaen.

    Du kan bruge hvilke som helst nødder til denne opskrift, en god blanding er 50/50 af mandler og cashew.

  4. Sauce

    Smelt smøret i en gryde. Drys melet over og rør rundt og lad stege indtil gyldent, ca 3 minutter. Tilføj mælk, 1 dl ad gangen. Rør konstant indtil du har en tyk béchamel sauce, ca 3 minutter.

    Tilføj krydderier; salt, peber og paprika. Kom 1/3 del af ostene i saucen ad gangen. Rør rundt indtil hver portion er helt smeltet. (Husk du allerede har brugt 1/3 dl af parmesan til topping)

    Tag gryden af varmen og kom makaroni og bacon stykker i saucen. Rør godt rundt før du hælder i et smurt ildfast fad. Kom nøddetopping oven på og bag i en 180 graders varm ovn i 20 minutter.

3. Servering
Server med sprød grøn salat og hvidløgsflute. Du kan dekorere på opskriften endnu mere ved at tilføje lidt chili eller røget paprika.
Mac n' cheese
Netto-avisen