Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Oksemørbrad med Pommes Anna

Rød og saftig helstegt oksemørbrad serveret med tynde skiver kartofler bagt i lag med skalotteløg, timian og smør.

80 min.
4 personer
1. Hvad skal du bruge?
Kød & Fisk

Frugt & Grønt





Mejeri & Ost


Kolonial & Drikkevarer


2. Sådan gør du
  1. Oksemørbrad

    Brun kødet i lidt olie og smør på en stor pande ved meget kraftig varme.
    Krydr med salt og peber og læg oksemørbraden i en bradepande.
    Steg den i ovnen ved 200C i ca. 20 min.
    Brug stegetermometer; den er rød ved en centrumtemperatur på 58 grader og rosa ved 60-63 grader. Lad den hvile 15 min. under folie, inden den skæres og serveres.

  2. Pommes Anna

    Skræl kartoflerne og skær dem i papirstynde skiver, brug et mandolinjern.
    Læg kartoflerne i iskoldt vand.
    Hak skalotteløgene fint.
    Smelt smørret.
    Hæld vandet fra kartoflerne, dup dem tørre og læg dem lagvis i et ovnfast fad ca. 20*25 cm med skalotteløg, timian, salt, peber og smeltet smør.
    Slut af med smør og bag kartoflerne ved 200°C i ca. 1 time.

  3. Grøntsager

    Skyl grønsagerne og rens løgene.
    Snit ærterne på langs og snit løgene meget skråt.
    Lynsteg grønsagerne i lidt smør 2-3 min. så de stadig har bid og smag til.

3. Servering
Skær kartoffelkagen i firkanter.
Skær kødet i pæne tykke skiver og anret med Pommes Anna samt lynstegte grønsager.
Server straks.
Oksemørbrad med Pommes Anna
Netto-avisen