Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Planteboller i tomatsauce med squash-spaghetti

En vegetarisk variant af den klassiske opskrift på kødboller i tomatsauce.

45 min.
4 personer
1. Hvad skal du bruge?
Frugt & Grønt





Kolonial & Drikkevarer






2. Sådan gør du
  1. Planteboller

    Varm en stor pande op ved middel varme, form farsen i mindre kugle og steg et par minutter, til de er gyldne.

  2. Tomatsauce

    Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Steg dem i olie på en pande ved middel-varme i et par minutter. Tilsæt tomatpure og flåede tomater, og lad saucen simre ved svag varme i ca. 30 minutter, og gerne længere.
    Smag til med salt, peber og balsamicoeddike. Du kan eventuelt blende saucen, hvis du ønsker den glat og ensartet.
    Vend de stegte planteboller i saucen lige inden servering.

  3. Squashpasta

    Skær squashene på et japansk mandolinjern eller med en spiralizer, så du får tynde spaghettilignende strimler. Ved servering blancheres squashstrimlerne i 20 sekunder i rigeligt, spilkogende vand tilsat salt i 20 sekunder; de skal udelukkende have lidt varme, og ikke gennemkoges.
    Hæld vandet fra.

3. Servering
Bland squashstrimlerne med plantefars-boller og tomatsauce, eller sæt de to elementer på bordet for sig.
Drys basilikum og Løgismose pesto verde over retten.
Planteboller i tomatsauce med squash-spaghetti
Netto-avisen