Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Sliders med kylling, sommerslaw & tzatziki

Lækre miniburgere med langtidsstegt kylling, tzatziki og en skøn sommerslaw på spidskål og ærter.

150 min.
6 personer
1. Hvad skal du bruge?
Kød & Fisk

Frugt & Grønt






Brød

Mejeri & Ost

Kolonial & Drikkevarer






2. Sådan gør du
  1. Langtidsstegt kylling

    Gå kyllingen efter, skyl den indvendig og dup den tør. Læg den i et ovnfast fad, krydr indvendig med salt og peber og gnid den udvendig med grillkrydderi.
    Sæt kyllingen i ovnen ved 125°C i ca. 2½ time, vend den efter 45 min. og igen den sidste halve time så brystet vender opad og dryp jævnligt med stegesky. Dæk evt. fadet med folie så fordampningen ikke bliver for kraftig.

    Pil skindet af kyllingen og pil dernæst kødet af. Pluk kødet fra hinanden med fingrene og bland med lidt af stegeskyen så det er ekstra saftigt og lækker.

  2. Sommerslaw

    Snit spidskålen fint. Skær ærterne i fine tynde skiver på langs og snit forårsløgene fint.
    Vend det hele i en marinade af hvidvinseddike, sennep, honning og olie smagt til med salt og peber. Drys godt med dild.

  3. Tzatziki

    Skræl og flæk agurken på langs. Fjern kernerne med en ske og skær den i tynde skiver.
    Læg dem i en sigte, drys med salt og lad dem trække 10 min.
    Skyl saltet af, dup dem tørre og bland med yoghurt, knust hvidløg og 1-2 spsk. hakket dild. Smag til.

3. Servering
Lun og flæk de små sliders og fyld dem med tzatziki, kylling og sommerslaw.
Lav lidt af gangen og server med ekstra sommerslaw.
Sliders med kylling, sommerslaw & tzatziki
God smag i mailboxen
Netto-avisen