Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Stegt Løgismose kyllingebryst, grønne asparges og rygeost sauce blanquette

Timianstegt Løgismose kyllingebryst serveret med grønne asparges og sauce blanquette med Løgismose rygeost.

30 min.
4 personer
1. Hvad skal du bruge?
Kød & Fisk

Frugt & Grønt





Mejeri & Ost







Kolonial & Drikkevarer



2. Sådan gør du
  1. Kyllingebryst

    4 stk. Løgismose kyllingebryst
    1 spsk neutral olie
    1 fed hvidløg
    2 kviste timian
    2 spsk Løgismose smør
    Salt og peber

    Forvarm ovnen til 200 grader.
    Kyllingebrysterne krydres med salt og peber og brunes på skindsiden i olie på en pande til skindet er sprødt.
    Kyllingen vendes og smør, timian og hvidløg tilsættes.
    Når brysterne er brunet godt, eftersteges de i ovnen i ca. 10-12 minuter.
    Efter stegning hviler kødet ca. 5-10 minutter inden servering.

  2. Grønne asparges

    16 stk. rensede grønne asparges
    Skal af ½ citron
    1 lille skalotteløg
    1 spsk Løgismose smør
    Salt og peber

    Steg de grønne asparges gyldne på en pande med smør.
    Krydr med salt, peber, finthakket skalotter og revet citronskal og steg aspargesene yderligere 1 minut.

  3. rygeost sauce blanquette

    1 dl god hønsefond
    2 æggeblommer
    1 helt æg
    2 spsk creme fraiche 38%
    2 spsk Løgismose rygeost 10%
    200 g Løgismose smør
    Salt og peber

    Smør og hønsefond smeltes sammen i en gryde.
    I en blender hældes de øvrige ingredienser og det blendes let igennem.
    Mens der blendes tilsætte smør-fond blandingen i en tynd stræle.
    Når alt væsken er tilsat, blendes saucen yderligere 1 minut.
    Lige inden servering smages den til med salt og peber og den varmes forsigt op i en gryde under konstant piskning til den er lun og cremet.
    Pas på saucen ikke skiller.

3. Servering
Retten kan med fordel dryppes med urteolie, pyntes med urter og serveres med små kartofler eller en god salat.
Stegt Løgismose kyllingebryst, grønne asparges og rygeost sauce blanquette
Netto-avisen