Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Syltede tomater med kold rejebouillon og urteolie

Syltede tomater serveret med kold rejebouillon med rejer og dild.

90 min.
4 personer
1. Hvad skal du bruge?
Frugt & Grønt




Kolonial & Drikkevarer





Øvrige


Kød & Fisk

2. Sådan gør du
  1. Syltede tomater

    200 g blandede tomater
    1 spsk eddike
    1 spsk olie
    1 spsk vand
    Salt og peber

    Eddike, sukker og vand koges op og nedkøles straks.
    Tomaterne skæres ud i mundrette stykker og krydres med salt og peber.
    Lad tomaterne trække ca. 5 minutter, før de lægges i den kolde syltelage.
    Læg tomaterne i syltelagen frem til servering.

  2. Rejebouillon

    300 g hele rejer med skal
    5 dl vand
    1 fed hvidløg
    2 dildkviste
    Lidt citronsaft.
    Salt og peber

    I en gryde tilsættes rejer, vand, hakket hvidløg og dildkviste.
    Kog ved svag varme ca. 20 minutter.
    Efter kogetiden sættes gryden med bouillonen på køl for at trække.
    Når rejebouillonen er helt kold sigtes den fra igennem et klæde og smages til med salt, peber og lidt citronsaft.

  3. Urteolie

    300 g urter efter eget ønske
    1 dl neutral olie.

    Urterne skylles, dryppes af og blendes sammen med olien til den er helt grøn.
    Sigt olien fra i en lille skål og dryp den i bouillonen lige inden servering.

3. Servering
De syltede tomater dryppes af og lægges i en dyb tallerken.
Hæld den klare kolde rejebouillon over tomaterne og dryp med urteolien.
Retten kan tilsættes friskpillede rejer, hvis man ønsker lidt mere fylde.
Servér som en let og læskende forret med en skive godt brød.
Syltede tomater med kold rejebouillon og urteolie
Netto-avisen