Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Tærte med laks, blomkål & porre

En skøn frokost tærte eller let aftensmad med røget laks, blomkål og porre. Kan nydes både lun og kold.

60 min.
6 personer
1. Hvad skal du bruge?
Kød & Fisk

Frugt & Grønt



Mejeri & Ost




Kolonial & Drikkevarer



2. Sådan gør du
  1. Lav tærtedejen

    Bland hvedemel og fin salt og smuldr smørret ned i blandingen så det ligner revet ost.

    Saml dejen med et æg og evt. lidt koldt vand.

    Tril til en kugle, tryk den flad, pak den ind i folie og læg dejen i køleskabet i 30 min.

  2. Forbered fyldet

    Snit og skyl porren grundigt og del blomkålen i små buketter.

    Damp grønsagerne 2 min. i letsaltet vand og dryp godt af.

  3. Saml og bag tærten

    Rul dejen ud på et meldrysset bord så den passer til en tærteform ca. 24 cm i diameter.

    Fordel grønsager og laks i tærtebunden.

    Pisk resten af æggene sammen med ricotta og fløde og krydr med salt og peber.
    Hæld æggemassen hen over laksen og grønsagerne.

    Bag tærten nederst i ovnen ved 200°C i ca. 25 min. til æggemassen er stivnet og tærtebunden sprød.

3. Servering
Afkøl en anelse og server tærten evt. pyntet med lidt friske krydderurter.
God smag i mailboxen
Netto-avisen