Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Amanda lever af at shoppe spotvarer

Amanda Solberg Lauridsen og hendes kolleger rejser verden rundt til store messer i New York, Paris og Kina for at finde inspiration til de helt rigtige spotvarer til Nettos kunder.

På udkig efter næste spotvare

Palmeblade, striber og prikker. Amanda træder ind i den store interiørmesse i Paris, der er fyldt op med varer, så langt øjet rækker. Dagene op til har Amanda dannet et skarpt overblik over, hvor hun skal gå hen, så hun kan optimere den tid, hun har. Ellers vil hun kunne bruge flere dage på at kigge på alle produkterne, der er linet op i de store sale.

"Det kræver, at man har et godt øje for, hvad tiden vil bringe i forhold til trends og kan skabe et overblik blandt de tusinde produkter," fortæller hun.

Amanda Solberg Lauridsen er indkøber for Netto og har aldrig fri, for hun er altid på udkig efter ny inspiration og den næste spotvare til Netto. Hun er ansvarlig for blandt andet fest, kontor og haveartikler. Amanda er altid opmærksom på, om der er noget print, hun kan bruge på en notesbog, en farve til en ny krukke eller en form, der vil passe til et natbord. Og i den søgen er telefonen hendes bedste ven.  

"Min telefon er fyldt med billeder, der ligger vel 100 nye billeder hver dag. Det er min form for notesbog. Så det er et krævende job, men jeg elsker det. Jeg shopper med øjnene hele tiden," forklarer Amanda.

Se mere om Amandas liv som spotjæger, her

Hele verden som inspirationskilde

Amanda rejser seks til otte gange om året til storbyer som Hongkong og Berlin. Rejserne går til store messer, hvor hun finder inspiration til produkter, men hun tager også ofte til Paris, fordi byen er længere fremme end Danmark, når det kommer til interiør og trends. Produkterne, hun finder og tager med hjem som inspirationskilde, kan måske først sælges i Danmark året efter, på grund af produktionstiden, så det kræver, at hun er på forkant hele tiden.

De fedeste oplevelser, der har fulgt med jobbet, er rejserne til Kina. I Kina kigger Amanda på færdige produkter, hvor de varer, hun ser i andre storbyer, kun er til inspiration.

Bedste og værste køb til Netto

Som indkøber kan du både komme hjem med noget genialt og noget, som du godt selv kan se, var en ommer.

Bedste køb

Amandas bedste køb var en gaskuglegrill.

"Jeg synes selv, at det var genialt, for mange oplever problemer med kulgrille, fordi de ikke ved, hvad de skal gøre af kullet, når de sidder i parker eller ved havnebadet på Islands Brygge i København. Jeg testede den faktisk i december, hvor jeg lavede flæskesteg på den," fortæller Amanda.

Værste køb

Når man har lavet et godt køb, kommer der ofte også et dårligt køb. Selv for en powershopper som Amanda:

"Min værste vare har nok været engangsservice til Superbowl. Jeg havde købt en fin serie med amerikansk fodbold og amerikanske stjerner, men måtte nok erkende, at de seere, der ser Superbowl, ikke går så meget op i borddækningen den nat."

Retrojul i år

Det kræver, at man kan holde tungen lige i munden med jobbet som indkøber. For mens Amanda lægger sidste hånd på julespotvarerne, skal hun allerede nu se på, hvad der vil være populært til sommeren 2018.

"Jeg sidder og skal købe ind til sommeren næste år og skal samtidig holde øje med vores salgstal, som er i avisen. Oven i det skal jeg følge de varer, der skal i til december," forklarer Amanda, der gik i gang med at kigge på juleting lige efter sin juleferie sidste år.

Her til jul er det den røde, klassiske folkevogn, der har været inspirationskilde til julens spotvarer i Netto. Den knaldrøde farve vil både kunne ses på gaveæsker, gavepapir, voksdug og fine krukker til køkkenet, forklarer spotvarejægeren.

Netto-avisen