Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

11 søde opskrifter med mandler

Mandler er knasende sprøde og har en fantastisk sød og bitter smag. For mange er brændte mandler den perfekte julesnack, men de små aflange stenfrugter gør sig også godt i mange i andre søde retter. Vi har samlet 11 lækre opskrifter, som du kan kaste dig ud i her.

Dadelkugler med mandel og chokolade

Drømmer du om lækker julekonfekt, som du kan spise med liiiidt bedre samvittighed, skulle du tage at prøve disse dadelkugler med mandler og chokolade. Ingredienserne skal bare blendes og trilles til små kugler, og voila! Julens konfekt er klar.

 

Biscotti med chokolade, nødder og mandler

De sprøde dobbeltbagte italienske småkager er et lækkert alternativ til de klassiske julesmåkager. Her er de bagt med mandler, nødder og mørk chokolade. Mandlerne giver en skøn smag og struktur – glæd dig til at smage dem selv.

 

Rislamande cheesecake

Julen er over os, så hvorfor ikke prøve at servere denne cheesecake i juleforklædning. Knasende mandler spiller hovedrollen i den sprøde bund, og cheesecaken skal toppes med en gele af kirsebærsauce, så det er den perfekte december-dessert.

 

Risalamande med karamelliserede nødder og clementinsirup

Karamelliserede mandler er gode som topping på yoghurt, skyr og havregrød, men vidste du, at du også kan bruge dem til at give den traditionsrige risalamande et frisk pift. Prøv at skifte kirsebærsovsen ud med denne syrlige clementinsirup og et knasende drys af karamelliserede nødder og mandler.

Saltede mandler med chili og paprika

Mandler er den perfekte snack om eftermiddagen eller sammen med et glas vin en fredag aften, og de kan varieres i det uendelige med forskellige krydderier. I denne udgave har mandlerne fået lidt bid i form af chili og paprika.

 

Bærcreme med honningristede mandler

Rist en håndfuld mandler i honning, og du har en skøn, knasende topping, som du kan bruge oven på din skyr om morgenen, som en hurtig snack eller i denne søde dessert. Her rører du græsk yoghurt med moste bær, vanilje og flormelis til en skøn bærcreme, der passer godt til de ristede mandler. Mums!

 

Græskar-mandel muffins

De store orange græskar er ikke kun et hit til Halloween. Prøv at bage disse saftige græskar-mandel muffins, som ikke bare har mandler i selve kagen, men også som et knasende drys oven på den lækre cream cheese-frosting.

 

Mandelkage med blommer, is og chokoladesauce

Sig hej til din nye yndlingskage. Denne lækre, svampede dessertkage med mandel og friske blommer smager fantastisk. Server den med is og chokoladesauce, hvis det skal være ekstra syndigt.

 

Muffins med mandelknas

Mandler er geniale i kager, og disse lækre muffins er ingen undtagelse. De er blandt andet bagt med mandelmel og har en skøn knasende topping af mandel og karamel.

 

Banankage med mandler og chokolade

Bananer og mandler er det perfekte match. Prøv selv at smag denne klassiske, svampede banankage, der er fyldt med hakkede mandler og chokoladestykker.

 

Chai-kage med Clara Friis og mandel

Mangler du inspiration til desserten til næste gang, du skal have gæster? Stop med at lede, for denne saftige kage med chai, halve pærer og masser af mandler er et sikkert hit.

 

Tip! Mandler er ikke bare en knasende spise, du kan også drikke de skønne stenfrugter. I hvert fald hvis du blender dem til din helt egen mandelmælk. Det er hurtigt og nemt, og du finder opskriften på mandelmælk her.

Om mandler

Mandlen er ikke en nød, men en stenfrugt, hvor mandlen er frøet inde i de grønne frugter fra mandeltræet. De dyrkes især i Spanien, Italien og Californien, som står for størstedelen af verdens mandelproduktion.

Du opbevarer bedst dine mandler tørt og mørkt, så en lufttæt bøtte i køkkenskabet er et godt sted. De har en kort holdbarhedstid på cirka to måneder på grund af det høje fedtindhold. Du kan også vælge at opbevare dem på køl eller i fryseren, hvor de kan holde sig op til et år.

Netto-avisen