Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Få tomme madkasser hjem

Starten på et nyt skoleår er den perfekte anledning til at pifte børnenes madpakker op. Men hvordan laver man en nærende madpakke, der ikke kommer retur i madkassen? De fleste forældre kender følelsen, når børnene kommer hjem med semi-fyldte madpakker. Man bliver bekymret og utryg over, om ens børn nu har fået den energi, der skulle til for at sikre leg og læring. Derfor vil vi i Netto gerne give forældre inspiration til hurtige og nemme madpakker, så vi sammen kan sikre, at vi får tomme madkasser med hjem.

Vi har derfor udfordret to influencere til at lave madpakker, som lever op til:

  • Det skal være nemt
  • Det skal minimere madspild og være så dansk som muligt
  • Det må maks. tage 10 min. for fire madder eller én salat/rest eller to boller
  • Det skal kunne laves og forstås af en 12-årig alene, for så kan alle være med
  • Det skal være lækkert både med og uden køleskab i skole, børnehave eller vuggestue

Her på siden kan du derfor finde inspiration fra:

Du kan også hente den samlede inspiration i en PDF her, så du kan udskrive og hænge op på køleskabet.

Nederst finder du også inspiration fra Sydhavnsmor, Madogmonopolet, Madling.dk og Louise Mahnkopf.

Madpakkeplan fra Mad i børnehøjde

Mandag

  • Rugbrød med leverpostej med udstukket rødbede
  • Rugbrød med pålæg (SPIR) og agurk udstukket som hjerter
  • Vandmelon
  • Tomat, radisser, broccoli og peberfrugt
  • Bacon-twister
  • Smoothie i pose (SPIR- og ØGO-produkter)
  • Majs snack nødder

 

Tirsdag

  • Rugbrød med kikærte-pålæg (SPIR)
  • Rugbrød med ØGO laksefrikadelle
  • Rugbrød med kødpølse og agurk
  • Rugbrødschips fra kanterne/udstikker
  • Asparges, tomat, gulerødder, agurk og champignon
  • Formet ØGO-æg som kanin
  • Bananpandekage og hindbær

 

Onsdag

  • Pastasalat med rød linsepasta (SPIR)
  • Falafler (SPIR)
  • Pølsehorn
  • Friske, kogte majs
  • Romkugle
  • Broccoli, tomat og agurk

 

Torsdag

  • Madpandekage med ØGO-laksefrikadeller, ØGO-spinat, gulerødder og smørbar kikærte-pålæg (SPIR)
  • Dino ØGO-æg - del fremgangsmåde
  • Hjemmelavet chips (tortilla fra aftensmad)
  • ØGO-rosiner
  • Tomat, radisser, peberfrugt og sukkerærter

 

Fredag

  • Rugbrød med ØGO-spegepølse og kartofler (fra aftensmaden)
  • Rugbrød med ØGO-æg
  • Rugbrød med torskerogn og remoulade
  • Kødrulle (fra aftensmad)
  • Hjemmelavet pizza
  • Sukkerærter og peberfrugt
  • Gulerødder med top
  • Romkugle
Madpakkeplan fra Jernmor

Mandag

  • Pastasalat med jordbær, agurk, peberfrugt, gulerod, majs og SPIR falafel
  • ½ pitabrøds-toast med ost og serranoskinke
  • 1 humpel agurk,
  • Vandmelon og æble på spyd
  • Mandler og rosiner

Tirsdag

  • 1 ØGO pitabrød med falafel, agurk, rød peber og majs
  • 1 kernebolle med pålægschokolade
  • Salat af vandmelon og jordbær
  • 1 humpel agurk og 1 gulerod


Onsdag

  • Ristede stænger af pitabrød, agurk og gulerod med humus
  • 1 klapsammen rugbrød med leverpostej og agurk
  • En frugtstang
  • 1 æble i skiver
  • En ½ skive ØGO kerneknækbrød med havre med pålægschokolade


Torsdag

  • 1 klapsammen rugbrød med smør og et hårdkogt æg
  • 1 kernebolle med leverpostej og agurk
  • Mandler og rosiner
  • Salat af vandmelon, jordbær og æble
  • 1 gulerod og en frugtstang


Fredag

  • Pitabrødspizza med serano, ost og majs
  • Mælkesnitte (Det er en fredagstradition herhjemme)
  • Mandler og rosiner
  • 1 gulerod, 1 skive agurk
  • ½ skive rugbrød med æg
  • 1 skive kerneknækbrød med havre
Madpakke-inspiration fra Louise Mahnkopf

Louise Sjødahl Mahnkopf lever langt hen ad vejen et helt normalt liv, med et helt almindeligt 8-16 job, og ser sine venner, familie osv. Dog er der lige det, at hun bor i et hus med to fantastiske mænd, Silas og Johannes, som har været gift. Sammen har de børnene Maggie My, 5 år og Bob Jones, 3 år.

Maggie My skal starte i skole til sommer, og derfor ser Louise dette som en god test af madpakker. Louises madpakker henvender sig til både børnehave- og skolebørn.

Mandag

  • 2 x kyllingefrikadeller
  • I x kernebolle med lidt smør
  • Lidt tomat, broccoli, gulerødder og agurk
  • Lidt vindruer

 

Tirsdag

  • 2 x banan/havregrynspandekager
  • Øko mild spegepølse
  • 1 kernebolle med avokado
  • 2 x ostehaps
  • Lidt agurk, tomat og en banan

 

Onsdag

  • 1 hårdkogt æg med tegning på
  • 1/2 kernebolle med Øko kyllingeleverpostej
  • 1/2 kernebolle med Spir pølse
  • Lidt agurk, tomat og gulerødder

 

Torsdag

  • To x æggemuffins m/spinat
  • I x Øko laksefrikadelle
  • Lidt broccoli, tomat og vindruer

 

Fredag

  • 2 x kyllingelår
  • Spir falafel
  • 2 x ostehaps
  • Lidt rød peber, tomat og gulerødder
Madpakke-inspiration fra Madling

Madling er en blog om rejser og børneudflugter, hobby og små gør-det-selv projekter. Mie, der står bag bloggen, deler også tips til haven, hverdagsliv, børnefødselsdage og indretning - men hendes primære fokus er mad og opskrifter. Mie elsker at lave mad og deler på bloggen en masse opskrifter på nemme hverdagsretter, hjemmebag og madpakker.

Mie har to drenge på 7 og 10 år, der går i skole.

Madling har fokuseret på ØGO. Pålægget og grøntsagerne går igen hen over ugen, så de kunne nå at få det brugt og minimere madspild.

Mandag

  • Kernerugbrød med oksespegepølse og æggesalat med bacon. Æggesalaten er toppet med sprødstegt bacon og karse.
  • Fuldkorns-tortilla med salat og flødeost. Der er et stykke madpakkepapir rundt om pandekagen, så den er lettere at holde på for børnehænder.
  • To stykker agurk
  • Et æble
  • En æblejuice

Tirsdag

  • Kernerugbrød med smør og en hjemmerørt torskerognssalat. Torskerognssalaten er super enkel og hurtig at lave. Så nem så selv børn kan lave den:
    • 1 dåse torskerogn
    • 2 tsk. mayonnaise
    • 3 tsk. creme fraiche
    • Lidt saft fra en halv citron
    • Salt
    • Peber
  • I fuldkorns-tortillaen er der flødeost og feldsalat.
  • Agurkestave
  • Vindruer
  • En lille bøtte med valnødder

Onsdag

  • To stykker kernerugbrød med smør. Rugbrødet har en passende størrelse som gør det nemt for børn at holde på og så passer stykkerne godt ned i en madkasse. Der er oksespegepølse på den ene og æggesalat med bacon og karse på den anden.
  • Et æble
  • En frugtstang med dadler og jordbær
  • Snackpeberfrugt
  • Gulerødder
  • Hummus til at dippe i

Torsdag

  • En fuldkorns-tortillaen med flødeost og salat
  • Et stykke rugbrød med smør og hjemmerørt torskerognssalat med karse (se opskrift tirsdag)
  • En frugtstang med dadler og figen
  • Et rødt æble
  • Grøntsager
  • Hummus til at dippe i.
  • En æblejuice

Fredag

  • To stykker rugbrød med smør. En med oksespegepølse og en æggesalat med bacon.
  • En lille salat med en hurtig dressing lavet af creme fraiche, citronsaft, salt og peber.
  • Snackgrønt
  • Vindruer
  • Valnødder
Madpakke-inspiration fra MadogMonopoloet

Bag Mad & Monopolet står Mads Schytte. Mad & Monopolet er en mad- og livsstilsblog, der bedst beskrives som “Et gastronomisk frirum i børnehøjde“. Bloggens omdrejningspunkt er Familiefarens liv, som gælder alt lige fra besøg på Michelin-restauranter, rejser verden rundt og spiritus til noget, som faktisk er vigtigere, nemlig “hverdagslivet” med hans tre døtre. Derfor fyldes bloggen også med daglige madpakker og børneretter.

Pigerne er 11, 10 og 8 år, og madpakkerne henvender sig derfor til skolebørn.

Mads har fokus på at inddrage døtrene i madpakkerne, ligesom han gerne vil gøre det nemt at tænke frem i tiden. Derfor bruger han fx en hel kylling, som udgør aftensmad en dag, mens resterne giver bruges til madpakker de efterfølgende tre dage.

Mandag

  • Pizzaslices fra dagen før med tomatsauce, kylling, pepperoni og peberfrugt.
    Opskriften kan findes på Madogmonopolets hjemmeside.
  • Agurke- og gulerodsstave

Tirsdag

  • 1 kyllingelår
    Det kan være en rest fra aftensmaden, eller du kan tilberede dem efter opskriften på Madogmonopolets hjemmeside.
  • 1 rugbrødsbolle fra ØGO, evt. med smør
  • 1 ØGO agurk i stave
  • 1 pose ØGO gulerødder i stave

Onsdag

  • Hjemmelavede cup-noodles med kylling, gulerødder, kål og rødløg.
    Opskrift og fremgangsmåde kan ses på Madogmonopolets hjemmeside. Retten består af: 
    • 50 gram fuldkornsnudler fra ØGO
    • 50 gram forkogt kylling
    • 1 spsk. finthakket rødløg
    • 2 spsk. hjemmelavet bouillon eller det bedste flydende du kan opdrive
    • ½ fint snittet gulerod
    • En lille håndfuld spidskål eller hvad der passer til årstiden
    • koriander til pynt
  • 3-4 cherry tomater som tilbehør

Torsdag

  • Grov pita med falafel, myntedressing og kålsalat.
    Se fremgangsmåde og opskrift på myntedressing på Madogmonopolets hjemmeside.
    • 1 grov pita
    • 5-6 falafler, fx fra SPIR
    • 1 lille håndfuld spidskål snittet fint og 1 reven gulerod vendt i 1 spsk. appelsinsaft og 1 spsk. citronsaft
    • Myntedressing
  • ØGO agurk i stave
  • ØGO gulerødder i stave

Fredag

  • Wraps med varmrøget laks og guacamole.
    Se fremgangsmåde og opskrift på guacamole på Madogmonopolets hjemmeside. Wraps består af:
    • 2 grove wraps
    • 125 gram varmrøget laks, der ”plukkes” med to gafler
    • ½ gul peberfrugt i strimler
    • 2 gulerødder i tynde skiver
    • Guacamole
  • Stave af agurk og gulerødder
  • Fredagssmoothie, hvor du blender følgende:
    • 225 gram frosne ØGO jordbær
    • 2 dl. havredrik
    • ½ dl havregryn
    • 2 tsk. sirup
Madpakke-inspiration fra Sydhavnsmor

Sydhavnsmor.dk er en livsstilsblog om livet som Københavnerkvinde- og mor. Bag Sydhavnsmor står May. Hun har fokus på sundere livsstil og mad, kultur, bolig mm. Sydhavsmor laver madpakker til skolebørn, da hun er mor til Uma, der går i 1. klasse, og snart følger sønnen Sofus trop i skolen.

Sydhavnsmor har fokus på madpakker, der ikke tager mere end 10 min. at lave, at undgå madspild, og madpakker lavet på budgetvenlige økologiske produkter.

Hele ugen

  • Der laves en lille snack (havregrynskugle), som børnene kan få med hele ugen, evt. med forskellig smag af kakao, lakrids, tørrede frugt osv.

Mandag

  • ØGO-sandwich med lækkert fyld: ØGO-rugbrøddet lavet til en klapsammen med 1/2 avocado, et par skiver frisk mozzarella, 2 tsk. grøn pesto
  • Gnavegrønt
  • Frugt
  • Havregrynskugle

Tirsdag

  • Pitabrød med hjemmelavet æggesalat: 1 æg, 1 spsk. hytteost med top, 1/2 avocado i tern, salt, peber og 1 tsk. karry - mix det hele og fyld i et pitabrød, gerne med grønt til
  • Fiskedelle
  • Grønt spyd
  • Gulerod
  • Frisk frugt
  • Havregrynskugle

Onsdag

  • Pitabrød med falafler, majs, agurk og andet grønt
  • Gnavegrønt
  • Frisk frugt
  • Havregrynskugle

Torsdag

  • Rugbrødshapsere (stukket ud i mini-figurer) med SPIR-”kødpølse”
  • Avocadomad
  • Falafler ved siden af som snack
  • Spyd med ostetern og grønt
  • Frisk frugt
  • Havregrynskugle

Fredag

  • Pita-pizza med lækker topping: lavet på resterne af pita-brødet fra ugens madpakker, med 3 spsk. tomatpuré ovenpå, mini-peberfrugter, løse majs og frisk mozzarellaost - det hele er rester fra ugens madpakke
  • Gnavegrønt
  • Havregrynskugle
Netto-avisen