Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

3 skønne sommer-is

Skrevet af Michelle Kristensen

Sommeren er over os, hurra! Det betyder for mit vedkommende en stor lyst til is. Derfor har jeg været en tur i køkkenet og testet nye is-opskrifter af, som primært består af frugt eller skyr. De er blevet overraskende gode, siger smagspanelet, som har været underlagt at smage de 3 is, som du her får opskriften på.

Is-formene kan du få fat i i din lokale Netto i uge 24. Enjoy!

Tropisk trafiklys

6 stk.

Det skal du bruge:

Den gule is
1 ½ moden mango
1 spsk. tahin
1 dadel (husk at tage stenen ud)
1 spsk. flydende honning
1 dl mælk (jeg bruger plantemælk, men du kan bruge det, du lyster)
½ tsk. gurkemejepulver (kan udlades)

Den lilla is
200 g blåbær
½ spsk. tahin
1 dadel (husk at tage stenen ud)
Et drys salt
1 dl mælk (jeg bruger plantemælk)

 

Sådan gør du:

Blend henholdsvis den gule is og den lilla is sammen til en ensartet masse i din blender. Hæld først den gule masse i din isform. Fyld isformen ca. ¾ del op. Hæld herefter den lilla is oveni. Kom isene på frys natten over.

Når du skal have isen ud af isformen kan du evt. komme lidt varmt vand uden på formen, så den lettere slipper.

Protein-is

4 stk.

Det skal du bruge:
300 g skyr
80 g mascapone
2 spsk. flydende honning
Saft fra 1 lime
Skal fra ½ øko-lime
1 dl mælk (enten plante- eller komælk)

Fyld
80 g granatæble

Tip
Kom evt. matcha i 1/3 af skyrcremen for anden farve, men kun hvis du kan li´det.

Drys
Spirulina. Et meget flot pulver, men den smager lidt mystisk for mange. Hvis du ikke kan lide smagen, så dropper du det bare eller evt. ruller isene i frysetørrede hindbær.

Sådan gør du:

Blend skyr, mascapone, honning, lime og mælk sammen. Kom granatæblekernerne ned i skyrmassen og rør det sammen. Fordel cremen i 4 isforme. Kom isene på frys natten over.

Dyp som sagt evt. toppen af isen i spirulina eller anden drys inden, du serverer. 

Banansplit

3 stk.

Det skal du bruge:
1 ½ banan
2/3 dl mandeldrik
½ spsk. peanutbutter
1 dadel (husk at tage stenen ud)

Overtræk
40 g 85% chokolade

Sådan gør du:
Blend alle ingredienserne sammen. Fordel bananmassen i 3 isforme og kom ispinden ind i formen. Kom isene på frys natten over.

Smelt chokoladen over vandbad og kom den over de 3 is. Kan fryses med chokoladen eller spises med det samme.

Netto-avisen