Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Bananbrød og tomattærte

Skrevet af Michelle Kristensen

Dejlige efterårsferie, så kom du der igen. For mig er efterårsferien lig med lange gåture i skoven, sidde med et tæppe og en god bog, en iskold dukkert i havet og ikke mindst timevis af hyggelige bagestunder med familien eller vennerne. Her får du opskriften på mit bananbrød og en lækker tomattærte. Så er der både noget til aftensmaden og lidt til den søde tand.

Bananbrød

I brødformen, 18 skiver

Bananbrød

4 bananer
4 æg
2 spsk. akaciehonning
2 spsk. olivenolie
200 g havregryn
2 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
2 tsk. natron
¼ tsk. salt

Topping

2 bananer

Ekstra luksus

Evt. 1 dl hasselnødder
Evt. 50 g chokolade 75%

 

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
  2. Kom alle ingredienserne ned i en foodprocessor, og kør det sammen til en ensartet masse.
  3. Kom dejen i brødformen, halvér de to bananer på langs, og kom dem forsigtigt ned i dejen, så overfladen på bananen er synlige.
  4. Bag brødet i 30-35 min, og lad det køle af. Skær brødet ud i 9 skiver.
  5. Hvis du vil lave det mere kageagtigt, så hak nødder og chokolade og rør det i dejen, inden den kommer ned i brødformen.

 

Tip: Bananbrødet skal opbevares på køl eller fryses ned. Frys det fx ned i skiver, så du hurtigt kan tage en skive op efter en gåtur i skoven og nyde den med en varm kop te eller kaffe.  

 

MK principperne:

1 portion svarer til (uden luksusudgaven)
½ portion fedtkilde (olivenolie og nødder) og 1 stk. frugt

Tomattærte

Brug tærteformen, hvor siderne kan klikkes af
8 personer

Dej

4 dl havregryn
4 dl fuldkornshvedemel eller mandelmel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. loppefrøskaller
4 æg
½ dl vand
2 tsk. salt
Lidt olie eller smør til smørelse af formen

Fyld

2 løg
2 spsk. olie til panden
4 tsk. oregano
1 tsk. frisk og finthakket chili
1 tsk. revet muskatnød
4 store håndfuld spinatblade
8 æg
2 dl hytteost
Salt og peber 60 g feta

Topping

8 tomater

 

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
  2. Rør alle ingredienserne sammen. Kom evt. lidt ekstra vand i, hvis dejen er for tør. Lad dejen stå i 5 minutter, og rul den herefter ud mellem 2 stykker bagepapir. Drys evt. bagepapiret med lidt mel, inden du begynder at rulle dejen ud, hvis dejen er lidt klæg.
  3. Kom dejen i tærteformen.
  4. Hak løgene groft, og svits dem på en varm pande med olie i ca. 2 minutter. Tilfør krydderier og spinatblade, og svits videre i 2 minutter.
  5. Pisk æg, hytteost, salt og peber sammen. Kom spinatfyldet i tærtebunden. Drys med feta, og hæld æggemassen over. Skær tomater i skiver, læg dem på toppen af tærten, og bag den i 30-35 minutter. Husk at løsne siderne på tærten fra formen, inden du klikker sidestykket af.
  6. Spis evt. grøntsagsstave eller en salat til.

Velbekomme

Xx Michelle

Netto-avisen