Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Sommertærter

Skrevet af Michelle Kristensen

Sommeren er over os, og hvad er mere oplagt end at fejre det med sommerlige tærter til kaffebordet? Ja hvis du sørger mig, så er det intet mindre end genialt at hoppe i køkkenet, fremtryller søde sager, som jeg har givet et twist af flere fuldkorn eller gode mineraler og derefter invitere familien på den søde smag af sommerlig kage.

Æbletærte

Til 8 personer

Dejen:
55 gram smør
100 gram dadler, vejet uden sten
1 ½ dl mandeldrik eller komælk
3 æg
300 gram havregryn
3 spsk. flydende honning
½ tsk. salt

Fyld:
1 ½ æble
200 gram marcipan

 

Sådan gør du:

  1. Start med at smøre tærteformen med lidt smør.
  2. Smelt smørret i en gryde, og kom dadler og mandeldrik deri.
  3. Kør havregrynene til fint mel i foodprocessoren, og tilføj herefter smør, dadler og mandeldrik sammen med æg, honning og salt, og kør det hele sammen til en ensartet masse.
  4. Skær æblet i tynde både og rul marcipanen ud, så den får en cirkel og passer ned i tærteformen.
  5. Placér æblestykkerne i bunden af tærteformen. Kom herefter halvdelen af dejen over æblerne, og fordel den ligeligt over hele tærten.
  6. Placér marcipanen på dejen, og kom herefter resten af dejen på marcipanen, og bred dejen ud.
  7. Bag kagen ved 175 grader, varmluft i 18-20 min.
  8. Servér evt. kagen sammen med creme fraiche.

Jordbærtærter

10 stk.

Dejen:
230 g kogte kidneybønner
2 æg
75 g kakaopulver
175 g dadler, vejet uden sten
Et drys vanilje
2 dl mandelmel
100 g smør

Topping:
2 dl fløde
1 dl creme fraiche, 18%
1 spsk. flydende honning
1 bakke friske jordbær

 

Sådan gør du:

  1. Kom kidneybønner, æg og dadler i en foodprocessor, og kør blandingen til en ensartet masse.
  2. Kom herefter de resterende ingredienser deri, og kør dejen sammen til en blød og ensartet konsistens.
  3. Kom dejen i 10 lave tærteforme, og bag tærterne ved 175 grader, varmluft i ca. 20 minutter. Lad dem køle af derefter.
  4. Pisk flødeskum stift, og vend den med cremefraiche og honning. Kom det i en sprøjtepose, og kom fløde på dine jordbærtærter.
  5. Skær jordbær i skiver, og pynt tærten med dem.

Så skal der spises!

Xx Michelle

Netto-avisen