Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

7 tips til lækkert tilbehør til mortensaften

Den 10. november er det mortensaften, og så skal der and på bordet. Her får du syv gode tips til andet tilbehør end de klassiske brune kartofler og rødkål. Det er jo ikke jul endnu …

Grønkålssalat med granatæble
En frisk grønkålssalat passer rigtig godt til en lækker andesteg. Snit grønkålen fint, og anret den i et fad med avocadotern og granatæblekerner. Drys til sidst en håndfuld honningristede valnødder over. Sundt og lækkert!

Sprøde kartoffel-røsti
Skræl fire bagekartofler, og riv dem groft. Vend kartoffelflagerne med salt og peber, pres væden ud og form dem til små flade kager. Steg røstierne gyldne i smør på en pande, og bag dem færdig i ovnen ved 175 grader i ca. 15 min.

Hokkaido-fritter …
Det er græskarsæson, og Hokkaido-græskar har en let sødlig smag, der går godt til den fede and. Skræl græskarret, skær kernerne fra, og skær kødet ud i fritter. Læg dem i en frysepose, hæld olivenolie over og ryst godt. Læg nu fritterne på en bageplade, drys med salt og peber, og bag dem i ovnen i cirka 30 min. ved 200 grader.

… eller -mos med parmesan og timian
Du kan også bruge Hokkaido-græskar til at fremtrylle en fantastisk mos til andestegen. Skræl græskarret, og skær kernerne fra. Skær kødet i små tern, og steg dem i smør, hvidløg og timian på panden. Hæld 3 dl kyllingebouillon og 2 dl fløde over, og lad det simre i 20 minutter, til væsken er kogt godt ind. Put revet parmesan i og blend til en cremet mos. Pynt med lidt frisk timian på toppen.

Rødkålssalat med appelsin
Føler du ikke, du har fået mortensand uden rødkål, er denne friske og sprøde rødkålssalat et let og lækkert alternativ. Snit rødkålen fint, og anret med appelsinbåde, æbletern og granatæblekerner. Drys en håndfuld valnødder over – og lav også en dressing af olivenolie med lidt balsamico, honning, salt og peber.

Cremet jordskokpuré
Kog 300 g jordskokker og 300 g kartofler i 1 liter sødmælk, indtil de er møre. Hæld det hele i en blender sammen med en pakke friskost. Blend det godt, og smag til med salt, peber og citron.

Syrlige chili-æbler
Disse lækre chili-æbler er et andet godt alternativ, hvis du ønsker en lidt lettere ret – og den syrlige æblesmag er perfekt dertil, mens chilien giver lidt ekstra bid. Skræl tre skalotteløg og tre æbler, skær dem i både, og læg dem i et ovnfast fad. Pisk lidt honning med æbleeddike og chili, og hæld det over æble-løg-blandingen, og bag dem i ovnen i 30 min. ved 180 grader.

Tip til en saftig og sprød and til Mortensaften
Læg anden på en bradepande med rist med brystet nedad, sæt den i en 220 grader varm ovn, og brun den i 20 min. Vend nu anden, så brystet vender opad, og tilsæt lidt vand. Skru temperaturen ned til 180 grader og steg videre i ca. 1 time og 45 minutter.

Netto-avisen