Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Det vidste du (måske) ikke om blåbær

Blåbær er for mange indbegrebet af et nordisk bær, men det er også et bær vi forbinder med amerikanske diners og blueberry pies. De små blå guldklumper er rige på antioxidanter og smager af barndom og sommer. Der findes forskellige typer af blåbær; nogle er hvide indeni og andre er røde. Hvad er forskellen? Vi går tæt på blåbærret.

Tre typer blåbær

Der er især tre arter af de blå bær, som det kan være svært at skelne imellem:

  • Almindelig blåbær (Vaccinium myrtillus L), som har mørkt blå/rødt frugtkød, og som stammer fra Europa.
  • Amerikansk blåbær (Vaccinium corymbosum L), som også kaldes storfrugtet blåbær, har lyst frugtkød, og er det vi oftest finder i forretningerne.
  • Mosebøllebær (Vaccinium uliginosum L.), som har lyst frugtkød og dyrkes ikke kommercielt, men kan findes i naturen og forveksles med blåbær. 

Køb bærrene modne

Blåbær skal være modne når du køber dem, for de modner ikke mere efter de er høstet. Vælg blåbær som er faste og hele og undgå dem, der er bløde og vandede. Blåbær kan sagtens fryses ned også uden sukker, så du kan gemme til vinter.

Bærrene smager godt, og passer perfekt til ost, i salater, i kager og som saft, syltetøj og marmelade.

Vidste du, at…
Man på engelsk kalder de amerikanske blåbær for Blueberry, og de europæiske Bilberry?

Superfood

Blåbær er rige på C-vitamin, antioxidanter og kostfibre, og Almindelig blåbær bliver ofte udråbt som en superfood, ikke mindst pga. det høje indhold af det blålige farvestof anthocyaniner og omega-3 fedtsyre. Indholdet af anthocyaniner er højere i Almindelige blåbær, hvor hele bærret er blåt, end i Amerikanske blåbær, hvor kun skallen er blå.

Netto-avisen