Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem
Det vidste du (måske) ikke om havtorn

Strandplanten havtorn, er blevet meget populær og er en del af det nye nordiske køkken. Bærret er fuld af c-vitamin og smager syrligt og frisk. Den vokser vildt i naturen, men du kan også købe den på frisk og på frost. 

10 hurtige om Havtorn - nordens citron

  • Et havtorn indeholder 400 mg per 100g. c-vitamin hvilket er væsentlig mere en f.eks. appelsiner
  • Havtorns bær er modne i september og oktober.
  • Havtorn er svære at plukke, så klip grenen af og frys den ned, så er de nemmere at ribbe efterfølgende.
  • Havtorn er en vigtig fødekilde for fugle om vinteren – så hvis du plukker bær, så lad altid nogle tilbage til fuglene.
  • Havtorne er meget syrlige, og man spiser dem derfor altid sammen med andet
  • Havtorn er perfekt i marmelade, smoothies, is, chutney og saucer, hvor den giver et frisk citronlignende smag.
  • Havtorn vokser ved kystnære områder og tåler næringsfattig og salt jord.
  • Planten har været kendt i de nordiske lande i flere tusind år.
  • Havtorn bruges til at holde på sandet jord, fordi den har et meget stor rodnet.
  • I Canada planter man havtorn som læhegn langs de stor veje, for at beskytte planterne længere inde i rabatten mod saltsprøjt fra vejene om vinteren.
Netto-avisen