Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Sommerens skønne bær

Hele sommeren bugner butikker og haver af solmodne saftige bær. Du synes sikkert, at du har styr på de fleste, men ved du at hindbær også kan være gule, og hvornår man kan se om brombær er modne? Vi guider dig.

Jordbær

Jordbær behøver ingen introduktion. Det er ikke sommer uden søde, røde, solvarme jordbær. Det er vigtigt, at du vasker jordbærrene rigtig, så de ikke mister smagen. Du vasker dem ved at skylle dem i vand med stilken på. Tør dem udbredt på et viskestykke, og nip først derefter stilken af. Jordbær holder sig bedst i køleskabet ved 5 grader, men tag dem ud nogle timer før du serverer dem, så smagen når at folde sig ud. Et koldt jordbær smager ikke af så meget.

Tips: Frys overskydende bær ned, så de ikke går til spilde. Frys evt. jordbær i lidt vand i en isterningebakke, så har du festlige isklumper til de kolde drikke.

Hindbær

Hindbær ikke kun røde, de kommer også i gule, sorte, orange og hvide varianter. Friske hindbær holder sig kun i kort tid, så brug dem indenfor et par dage, og opbevar dem i køleskabet. Skyl hindbærrene forsigtigt, da de nemt taber noget af deres smag.

Pst: Hindbær vokser vildt i naturen på næringsrig jord. Så hvis du er heldig kan du finde vilde hindbær, når du går tur i skoven.

Brombær

Brombær ligner meget hindbær, men når de er modne, slipper de ikke stilken som hindbær, de er derfor heller ikke hule, når du køber dem. Bærrene er først modne, når de er helt sorte og nemme at pille af busken. Vilde brombær er først modne i oktober, så hold øjnene åbne, når du går tur i efteråret.

Tips! Køber du frosne bær, kan du ikke bruge dem rå. De skal de have et opkog af hensyn til risikoen for f.eks. salmonella

Boysenbær

Boysenbær er en krydsning mellem hindbær og brombær. Boysenbær er mere søde end brombær og smager dejligt. De holder ikke længe, så hvis du ikke får dem brugt, kan du fryse dem ned.

Husk at skylle dine bær før du bruger dem

Blåbær

De blåbær, du finder i supermarkedet er ofte Amerikanske blåbær (Vaccinium corymbosum), som også bliver kaldt for ”Storfrugtet blåbær”. De vokser på buske, og bærrene kan veje op til 2 gram pr bær. Du kan kende dem på, at de har blåt skind, men er hvide eller grønlige i kødet. Nogen gange kan du også finde Almindelige blåbær (Vaccinium myrtillus) i handlen. Du kan kende dem på, at bærrene er noget mindre, og de har både blåt skind og blåt kød. Almindelige blåbær kan du være heldig at finde i naturen, hvor de vokser vildt på mager jord.

Mere bær
Kyllingesandwich med hindbær
Netto-avisen