Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Tips til nem tapas på terrassen

Invitér til tapas på terrassen. Det er en enkel og hurtig måde at dække op til gæster, hvis du selv lige er kommet ind af døren fra arbejde eller fra en dejlig dag på stranden.

Du kan sagtens bruge mange timer i køkkenet med at forberede en lækker tapas, med mange små hjemmelavede spanske egnsretter, eller du kan gøre som os og vælge den enkle løsning og bruge tiden på gæsterne.

TIP!
Bed alle gæster om at tage en ret med til en spontan hyggeaften, så er det nemmere at være vært.

Chorizo og melon

Skær chorizopølse ud i mundrette stykker og steg dem i ovnen under grillen 5-10 minutter til de er gennemstegte. Træk dem på pind skiftevis med mundrette melontern.

Tapas er den perfekte løsning, hvis du har gæster, som f.eks. ikke spiser kød, eller er allergikere.

Serrano og asparges

Kog asparges i letsaltet vand, og vikl serranoskinke rundt om. Nemt og enkelt!

Spanske pølser

Arrangér spanske specialiteter som salchichon- og chorizopølser og lufttørret serranoskinke på et fad.

Parmaskinke er italiensk lufttørret skinke fra Parma, mens serranoskinke er den spanske pendant – vælg den skinke du bedst kan lide.

Ost

Ost er en fast del af et tapas bord, og heldigvis er der ikke meget forberedelse i at stille et par gode oste frem. Vælg hellere to gode oste end at rulle det store ostebord frem.

Dip til brødet

Ingen tapas uden lækkert tilbehør. Sæt skåle frem med en rigtig god koldpresset jomfru-olivenolie, aioli og oliventapenade, som du kan dyppe brødet i, eller dryppe henover pølse, skinke og ost.

Gazpacho

Den spanske kolde tomatsuppe er perfekt til tapasbordet. Du kan lave den selv, men du kan også købe den færdiglavet. Portionsanret den i drikkeglas, og pynt med frisk basilikum. Du kan også servere den i en stor glaskande, så gæsterne selv kan hælde op.

Stil soltørrede tomater, oliven, syltede peberfrugt og artiskokker i skåle på bordet, som gæsterne kan nippe af.

Bruschetta

Bruschetta stammer fra Italien, men er perfekt til tapas. Pensl skiveskåret hvidt brød med olie, og rist brødene let i ovnen. Server med tomat-, oliventapenade eller pesto. Lad gæsterne selv vælge, så får alle det de selv bedst kan lide.

Netto-avisen