Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Vild med Italien? – 10 ingredienser du SKAL have i dit køkkenskab

Hvis du elsker Italien og det italienske køkken lige så meget, som vi gør, så bør du altid have disse ingredienser i dit køkkenskab. For med gode grundingredienser kan selv en enkel og hurtig pastaret blive et himmelsk italiensk måltid.

Olivenolie

Det kommer næppe som en overraskelse, at der skal olivenolie til, for det er livets olie for italienere. Det skal selvfølgelig være Ekstra jomfru olivenolie, som er det første og reneste pres. Italienerne smager alt mad til med olivenolien og spiser gerne brød dyppet i de gyldne dråber.

Balsamico og vineddike

Balsamico og vineddike bliver dryppet over alle typer af grøntsager, men bliver også brugt til at smagsætte gryderetter og supper.

Flåede tomater på dåse

Tomater på dåse sikrer, at du hele året har adgang til solmodne, smagfulde tomater. Du bør aldrig gå ned på tomater, så hav altid flere dåser på lager, og brug dem i pastaretter, supper, på pizza og meget mere.

Soltørrede tomater

Soltørrede tomater i olie eller semidried tomater bør også altid stå i spisekammeret. Den intense smag af tomat og sol løfter alle retter og er med til at fremhæve smagen af de øvrige tomater, hvis du bruger dem i f.eks. tomatsaucer.

Ansjoser

Ansjoser er ofte den hemmelige ingrediens, som italienerne bruger, når en ret mangler et lille ekstra løft. Du kan få ansjoser på glas eller på dåse. Du kan også få ansjospasta på tube, som har en lidt mildere smag, end de andre varianter.

Kapers

Kapers har lidt samme funktion som ansjoser; de kan tilføre noget ekstra smag og salt til retten. Du kan få kapers i to versioner. De små, som er syltede i eddike, og de store, som ligger i en saltlage. De store i saltlage ser flotte ud i salater.

Parmesan

Du bør altid have et stykke parmesan liggende i køleskabet, som du kan sætte på bordet med et rivejern. Alle retter bliver lidt bedre af at blive serveret med friskrevet parmesan på.

Oliven

Sorte eller grønne oliven på glas, vakuumpakket eller som oliventapenade. Vælg gerne det hele og brug oliven i salater, gryderetter, på brød og meget mere.

Pasta

Du har nok allerede pasta liggende i dit køkkenskab. For tørret pasta er alle travle familiers redning, og med de andre italienske ingredienser i spisekammeret, så kan en omgang spaghetti blive ugens største kulinariske oplevelse.

Durummel

Bager du brød, eller laver din egen pasta eller pizzabund, så kommer du ikke uden om durumhvede. Durumhvede har et højt glutenindhold og giver en god rustik krumme og en fyldig smag.

Netto-avisen