SAFTIGE KYLLINGESPYD
Parter og udben en hel Løgismose kylling og skær herefter kødet i mundrette bidder.
Lad det marinere i kyllingemarinaden i minimum 1 times tid (gerne natten over) i køleskabet, og sæt derefter kyllingestykkerne på spyd.
Grill over medium varme.
Du kan også sagtens stege dem på panden, bage dem i ovnen ved 220 grader varmluft i 16 minutter, eller bage dem i airfryer ved 200 grader i 14 minutter.
Når de er stegt, skal du pensle dem med kryddersmøret.
Lad kyllingen hvile i 3 til 5 minutter inden servering.
MARINADE TIL KYLLINGEN
1/2 dl ekstra jomfru olivenolie
2 tsk gurkemeje
2 tsk friskkværnet sort peber
1 fintrevet løg
2 fed finrevet hvidløg
2 tsk salt
Saft af en halv citron
1 dl øl, hvidvin eller vand
HVIDLØGS-KRYDDERURTESMØR
1 pakke Løgismose smør (200g)
6 fed revet eller finthakket hvidløg
3 spsk finthakket persille
2 tsk chiliflakes
1 spsk honning
Smelt smøret ligeså stille og put de øvrige ingredienser i den letboblende smør.
UMUTS PITADRESSING
400 g Løgismose creme fraiche 18%
150 g salatost i tern fra Løgismose
1 tsk salt
Saft og skal af 1/2 citron
1 spsk finthakket purløg
1 spsk finthakket persille
Knus salat osten og rør den sammen med creme fraichen
Rør de øvrige ingredienser i lad det trække i 30 min inden servering
HJEMMLAVEDE PITABRØD (6 stk.)
Bløde og lette, luftige pitabrød - perfekte til græske retter, dip eller som tilbehør til salater og grillet kød.
360 g Løgismose tipo 00 hvedemel
1 tsk fint salt
250 g lunkent vand
1 tsk tørgær
1 spsk olivenolie
Rør gæren ud i det lunkne vand og lad det stå i 5 minutter, til det begynder at skumme let.
Bland mel og salt i en stor skål. Tilsæt vand-gærblandingen.
Ælt dejen i 5 minutter, til den er glat og smidig. Brug hænder eller røremaskine.
Dæk skålen til og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 20 minutter
Tilsæt nu olivenolien og ælt dejen i 5 -7 minutter
Dæk skålen til og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30 minutter
Del dejen i 6 lige store stykker og form dem til kugler.
Rul dejen ud i 12-15 cm størrelse
Lad de udrullede pitaer hvile tildækket i 10 minutter.
Bag dem én ad gangen på en meget varm pande. Vend dem efter 1–2 minutter, når de puffer op og får lidt farve.
Hold dem lune i et rent viskestykke indtil servering.
Øvrige tilbehør til grillaftenen:
En stor skål med forkellige salater og friske krydderurter
Et fad med tomat, agurk og løg i skiver
Evt. kebabchili og humus