Sådan parterer du en hel kylling og får et festmåltid til flere dage
Det er meget simpelt: Render du ned i din lokale Netto og køber dig en hel kvalitetskylling fra Løgismose, så tager du faktisk det bedste og billigste valg! 🐓💸 Hvis du vil vide hvorfor, så skal du skynde dig ind på min Youtube og se min nye video, hvor jeg udover at lære dig hvordan du parterer en hel kylling step-by-step, også viser dig hvor meget mad du kan lave ud af kun én kylling, når den blot er af god kvalitet! 🎖️
Det er ikke for sjov når jeg siger at Løgismosekyllingen er kyllingernes svar på en Ferrari:
🌱 Den er fritgående og lever et godt kyllingeliv i skovene ved Pyrenæerne i Frankrig - det gør at kødet er super smagsfuldt og at du kan koge den VILDESTE fond på skroget til de lækreste supper og saucer! 🤤
🥇 Den har alle de gode, danske anmærkninger + det anerkendte franske Label Rouge mærke, der sikrer tårnhøj kvalitet
👌🏼 Ingen tilsat saltlage/vand. Ingen foder med GMO.
OPSKRIFTER
‼️ Du kan se hvordan man parterer en hel kylling i Youtube-videoen
KYLLINGEFOND
Put skroget fra kyllingen ned i en gryde med suppeurter (f.eks. porrer, gulerødder, løg, selleri, pastinak, persillestilke, laurbærbalde og timian. Tilsæt ca. 2 liter koldt vand i gryden. Tilsæt også sorte peberkorn. Fonden skal koge i 40 minutter og løbende afskummes.
RAMENSUPPE MED SAFTIGT KYLLINGEBRYST
Sigt suppeurterne fra kyllingefonden og reducer den til ca. 2/3. Mariner kyllingebrysterne i god olivenolie, salt og peber. Steg dem herefter på en varm pande i ca. 6 minutter på hver side og lad dem hvile i 4-5 minutter.
Kog nudler i kyllingefonden efter anvisningen på pakken. Fisk herefter nudlerne op og læg dem i skålene retten skal serveres i.
Tilsæt nu asiatiske smagsgivere til kyllingefonden efter eget valg - jeg bruger soya og limesaft. Held nu suppen over nudlerne i skålene.
Suppen toppes af med kyllingebryst, hakket, sprødstegt kyllingeskind og garniture efter eget valg. Jeg bruger soyamarinerede æg, koriander, frisk chili, chiliolie og forårsløg.
TARTELETTER MED HØNS I ASPARGES
Læg kylling og suppeurter (samme som i fonden) i en gryde med sorte peberkorn og held ca. 2 liter kold vand over.
Bring gryden i kog og lad det simre i ca. 40 min. Sluk gryden efter kogning og lad kyllingen trække i en times tid i gryden. Sigt fonden igennem en fin si og pluk kyllingen. Reducer fonden til det halve. Tilsæt nu 2 dl aspargesvand (fra dåsen) til gryden samt 3 dl piskefløde og 3 dl sødmælk (prøv mejeriprodukterne fra Løgismose - det har været mine go-to i mange år). Lad gryden komme op at koge og jævn saucen med maizena (husk at røre maizenaen helt ud inden i koldt vand og tilsæt den lidt af gangen til gryden, der skal være i kog).
Vend nænsomt dåseasparges og kyllingestykkerne i saucen. Smag til med salt og peber. Server i lune tarteletskaller og pynt af med små tomater og et blad persille.
Kapitler i videoen:
0:00 Intro
0:24 Hvad gør Løgismose-kyllingen så speciel?
2:47 Sammenligner priser!
7:03 Hvorfor er kyllingen gul?!
7:30 Hvorfor du skal købe en hel kylling
9:04 Sådan parterer du en hel kylling - step by step
18:59 Sådan koger du en kyllingefond på skroget
19:30 Kogning af kylling til tarteletfyldet
20:07 Sådan får du en klar fond
21:14 Sådan laver du sprødt kyllingeskind
23:04 Ramensuppe med saftig kyllingebryst
26:46 Tarteletter med høns i asparges
32:16 1 kylling - 2 retter til 2 personer. VELBEKOMME!Umut's signaturret med Løgismose