1750 Gs Web2400x1600

Andesteg med et tvist

Lækker helstegt and med smag af kanel og appelsin, langtidsstegt med rødløg, appelsin, svesker og æbler.
4 Personer 300 Minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Gnid anden indvendig med groft salt. Fyld derefter anden med 2 æbler samt 2 appelsiner, skåret i både og luk anden med en kødnål.
  2. Pensel anden med smeltet smør og læg den på en rist over en bradepande.
  3. Steg anden i 2 timer ved 125°C. Hæld derefter fedtet fra, og læg anden direkte ned i bradepanden.
  4. Kom halve løg, kvarte appelsiner, svesker og kanel ved og hæld friskpresset appelsinsaft hen over og steg videre i 2 timer. Dryp jævnligt anden med lidt af stegeskyen.
  5. Tilsæt halve æbler uden kernehus, spæd evt. med lidt bouillon og steg endnu ½-1 time .
  6. Anden er stegt, når låret løsner sig let, eller når et prik med en stegegaffel i låret giver klar saft.
  7. Hæld skyen fra. Si den og skum for fedt. Bring skyen i kog sammen med resten af bouillonen og balsamico.
  8. Jævn sauce med majsstivelse rørt ud i lidt vand og smag til med honning, salt og peber.
  9. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand ca. 20 min.
  10. Parter anden og læg evt. stykkerne i en bradepande, hvis den ikke skal serveres med det samme.
  11. Server anden med sauce, kartofler samt bagte æbler, svesker, løg og appelsin.
Andesteg med et twistAndesteg med et twist

Tips

Brun evt. anden under grillen til skindet er sprødt lige inden servering. Kig hele tiden på anden, det går pludselig stærkt.